i7 12700H sistemde Yüksek RAM kullanımı

acemibilgisayar

Hectopat
Daha fazla  
Boşta tüketim çok fazla arkadaşlar. Sınırlandırma yapamıyor muyuz? Sanal makinelerde rahat çalışamıyorum. Konu ile ilgili çözüm önerileriniz varsa paylaşmaktan çekinmeyin.

Sistem bilgileri:
  • Windows 11 Pro
  • i7 12700H
  • 16 GB RAM
  • 3050 Ti Max-P
  • 512 SSD

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    122,9 KB · Görüntüleme: 49
  • 2.jpg
    2.jpg
    164,2 KB · Görüntüleme: 38
Benim bildiğim kadarıyla Windows vs. çalışması için büyük bir RAM miktarı harcanıyordu. Bende de 16 GB RAM var bende de boşta o civarlarda bir şey kullanıyordu, araştırdığımda normal olduğunu görmüştüm, ama yanlışım olabilir, sen yine de araştır.

Boşta tüketim için normal diyorlar. Sanal makinelerde rahat çalışabileyim yeterli. Belki onun için bir ayar, yapılandırma vardır gözden kaçırdığım diyerek açtım konuyu. Kali Linux, Windows 10 var. Dahasını da yükleyeceğim ama önce donma kasma işini çözmem lazım. İki makineyi de çalıştırınca ( 4+4 desek, geriye 8 kalıyor) görev yöneticisinde %99'u görüyorum, sıkıntı orada.

Islc yüklemeyi deneyebilir misiniz?

Eki Görüntüle 2082735

Bir de ayarları bu şekilde yapmayı deneyin.
Videodaki adımları izledim. Bende neden "Free Memory" bu kadar az?

1705094533377.png

Benim bildiğim kadarıyla Windows vs. çalışması için büyük bir RAM miktarı harcanıyordu. Bende de 16 GB RAM var bende de boşta o civarlarda bir şey kullanıyordu, araştırdığımda normal olduğunu görmüştüm, ama yanlışım olabilir, sen yine de araştır.
Hem mesaj sayılarımız hem de profilleriz aynı denk geldi kardeş :)

Son düzenleme:
Üretici uygulamaları + ek uygulamalarla RAM kullanımı çoğu PC de buna benzer değerler oluyor. 16 GB RAM bana göre Windows 11'e kıt kanaat yetiyor.

Bende Windows 11 Pro kullanıyorum. 16 GB RAM'de kullanım değerleri boşta %38 civarı oluyor. Normal.

Boşta tüketim için normal diyorlar. Sanal makinelerde rahat çalışabileyim yeterli. Belki onun için bir ayar, yapılandırma vardır gözden kaçırdığım diyerek açtım konuyu. Kali Linux, Windows 10 var. Dahasını da yükleyeceğim ama önce donma kasma işini çözmem lazım. İki makineyi de çalıştırınca ( 4+4 desek, geriye 8 kalıyor) görev yöneticisinde %99'u görüyorum, sıkıntı orada.

Arkadaşlar asıl sıkıntı burası kusura bakmayın geç girdim mesajı. Boşta tüketimin normal olduğunun farkındayım. Tek sanal makinede bile rahat çalışamıyorum. VMware ya da VirtualBox fark etmeksizin aynı sorunu yaşıyorum. Eklenti ve tool'ları kuruyorum orada sıkıntı yok. Sadece yüksek RAM tüketimi yüzünden işkence oluyor sanal makine kullanmak.

Mem Reduct ile sonuç aldım arkadaşlar. %67'den %39'a düştü. Aynı sorunu yaşayan varsa denesin derim.

1705095824324.png

Son düzenleme:

Videodaki adımları izledim. Bende neden "Free Memory" bu kadar az?

Eki Görüntüle 2082736

Hem mesaj sayılarımız hem de profilleriz aynı denk geldi kardeş :)
Aaa, evet şimdi fark ettim onu, profiller aynı onu fark etmiştim ama mesaj sayılarımız da aynı 😃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı