i7-12700H vs i5-12450H

Requu

Picopat
Daha fazla  
İki model arasında 4000 fark var. Tasarım için Adobe programlarını kullanacağım ve belki FM oynarım. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

İkisi de çok güçlüler. İ7-12700h tabii daha güçlü ama ikisi de işinizi görür.

İleride render olayına girersek i5 zorlar mı peki?
Hayır, dediğim gibi çok güçlü bu işlemciler. Şu an i5-10. nesil bile işinizi her konuda görebilecek güçte iken 2 nesil ve çekirdek frekans olarak çok daha üstün olan serisi sizin için problem çıkarmaz.

12. nesilden bahsediyorsun sonuçta asla zorlamaz
Nesilden modelden vs anlamadığım için soruyorum zaten. Peki ekran kartının önemi var mıdır bunun yanında. Dahili ekran kartı var çok güçlü değil sanırım. Intel® UHD Graphics

Nesilden modelden vs anlamadığım için soruyorum zaten. Peki ekran kartının önemi var mıdır bunun yanında. Dahili ekran kartı var çok güçlü değil sanırım.

Ya render için aslında işlemci ve RAM'in iyi olduktan sonra onlar ekran kartının görevlerini de yaparlar işlemcin iyi peki kaç GB RAM'in var 8x2 16 GB RAM varsa sorun yok.

Fakat RAM'in 16 GB'dan azsa uygun fiyata RTX 2060 alabilirsin (bu arada bu ekran kartı profesyonel render için) yani sen RTX2060 içinde yani bayağı bayağı ağır renderlar yapman lazım alacağın uygun fiyatlı ekran kartları.

GTX 1660 Ti & super.

Renderda en çok kullanılan RX 5500XT veya bu tür RX modelleri RX 6700 de çok kullanılıyor.

Nesilden modelden vs anlamadığım için soruyorum zaten. Peki ekran kartının önemi var mıdır bunun yanında. Dahili ekran kartı var çok güçlü değil sanırım. Intel® UHD Graphics
Tabii ki çok önemli ekran kartı. İşlemciden daha önemli. Hele ki render için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…