i7-12700K - NVIDIA Quadro P620 sistem render işleminde tam yükte çalışmıyor

redwon

Hectopat
Yer
samsun
Daha fazla  
Meslek
grafik tasarımcısı
PC:
ASUS Prime Z690-A Intel Z690 soket 1700 DDR5 6000MHz (OC) M.2 anakart.
Intel Core i7 12700K soket 1700 12. nesil 2.70GHz 25MB önbellek 10nm işlemci.
Arctic Liquid Freezer II - 240 Intel / AMD uyumlu, 240mm radyatörlü, 2x12cm P12 fanlı, sıvı işlemci soğutucu.
G.Skill 32 GB (2x16 GB) Ripjaws S5 siyah DDR5 5600MHz CL40 1.20v Dual kit RAM.
Crucial 500GB P5 Plus serisi NVMe M.2 SSD (okuma 6600 MB / yazma 4000 MB)
NVIDIA Quadro P620 ekran kartı
Cooler Master MWE V2 850W 80Plus Gold 2xeps 120mm fanlı güç kaynağı.

Sorunum render alırken başka bir şey örneğin program ekranından tarayıcıda YouTube videosu izlemeye geçtiğimde render almayı bırakmıyor fakat tam yükten çıkıyor renderı yavaş almaya başlıyor bu yazılımsal bir sorun mu yoksa işlemci donanımından mı kaynaklanıyor. Eski sistemimde i7 3770 Kullandığımda böyle bir sorun yoktu başka bir işleme geçtiğimde tam yükte render almaya devam ediyordu. Fakat şimdi render alırken program ekranından başka bir işleme geçtiğimde tam yükten çıkıyor render işlemi devam ediyor ama render çok uzun sürüyor sorun Windows 11 yüzünden mi yoksa işlemci böyle mi çalışıyor bu çok sinir bozucu! Bu yüzden render alırken başka işlem yapmıyorum bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi programda render aldığını söylesen?

Win 11 yüzünden tam diyemem ancak kullanıcının öncelik verdiği ekran/programı desteklemesi ihtimali mevcut veya kullandığın programda yeni işletim sistemine geçtikten sonra render ayarlarını gözden geçirmen gerek.

@Mert Can Urcan 3ds max ve keyshot aynısı oluyor bu programlarda öyle bir ayar yok i73770 windows 10 sistemimde böyle sorun yoktu sistemi yeni topladım windows 11 e geçtim böyle bir sorun var

@Mert Can Urcan 3ds max ve keyshot aynısı oluyor bu programlarda öyle bir ayar yok i73770 windows 10 sistemimde böyle sorun yoktu sistemi yeni topladım windows 11 e geçtim böyle bir sorun var
Keyshot'ta nasıl öyle bir ayar yok? Ribbon menü sağ üst, CPU Usage'a tıkla tüm işlemcileri seç - gözünden kaçmıştır. Zira eski işlemcine göre daha iyi olması gerek çünkü sadece CPU kullanıyor, GPU durumu yok.

3ds Max 2022 ise service pack'lerle biraz desteklemece oynuyor. 2023'te "belki" tam destekleyecek. Bazı kullanıcılar 2 hafta-4 ay kadar rahat kullanırken birden çökmeler, açılmamalarla karşılaşıyorlar. Viewport kısmında iyileşmeler gözlemlenmiş o kadar. Vray'de ağlıyorlar.

Benchmark testlerine sokup durumu gösterip paylaşabilirsin.

Windows 11 üretici programlarda henüz aklı başında bir performans göstermedi, gösterebileceğini de sanmıyorum. Windows 10'a dönmen yapabileceğin en akıllıca şey şu durumda.

@Mert Can Urcan keyshotta cpu kullanımı 100 zaten vraydede cpu render alıyor sorun kesin windows 11 çünkü windows 10 da böyle bir sorun yoktu

@Mert Can Urcan windows 11 e yükseltme yaptım peki nasıl windows 10 a dönebilirim

Son düzenleme:
Dindows 11 ile ilgili forumda arama yapabilirsin, geçen seneden bir örnek.

Ancak başıma böyle bir şey gelmiş olsaydı, formatlayıp benim için en stabil çalışan Win 10'u kurar, sürücü ve programlardan sonra disk image alır devam ederdim.

@Mert Can Urcan Mutlaka başkasıda bu sorunu yaşamıştır. Çözümü vardır diye umut ediyorum.

@Mert Can Urcan Mutlaka başkasıda bu sorunu yaşamıştır. Çözümü vardır diye umut ediyorum.
Tamam bak önceki mesajda 10'dan 11'e yükseltilenden geri dönme anlatılıyor, onu yapabilirsin.

Görüntülere bakarak bunu da uygulayabilirsin.

Windows 11 daha uzun süre keyifsiz olacak üreticiler için gibi görünüyor. Sırf geçilmesi için donanımsal değişiklikleri onda kullanılabilir hale getirebilebilirler.

@Mert Can Urcan Mutlaka bir w11 de bir ayarı vardır sorun kesin w11 de microsofta yazdım bakalım ne cevap yazacaklar tabiki ilgilenirlerse

@Mert Can Urcan Mutlaka bir w11 de bir ayarı vardır sorun kesin w11 de microsofta yazdım bakalım ne cevap yazacaklar tabiki ilgilenirlerse
Bol şans dilerim, sorunu çözebillirsen; yabancı forumlarda buna benzer gırla problem var ve geri dönmeden çözen yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…