i7-12700K - NVIDIA Quadro P620 sistem render işleminde tam yükte çalışmıyor

@Mert Can Urcan teşekkür ederim önerilerin için aslında bu bir sorun gibi değil program önceliği gibi bir durum var örneğin 3ds max'te render alırken başka programa geçtiğimde performansı geçilen programa yönlendiriyor bunu bilerek yenilik olarak yaptılarsa mutlaka ayar vardır w11 gerçekten hızlı bunu aynı sistemi w10 ile çalıştırdığım deneyimlediğim için söylüyorum o yüzden tekrar w10'a geçmek istemiyorum.

@Mert Can Urcan teşekkür ederim önerilerin için aslında bu bir sorun gibi değil program önceliği gibi bir durum var örneğin 3ds max'te render alırken başka programa geçtiğimde performansı geçilen programa yönlendiriyor bunu bilerek yenilik olarak yaptılarsa mutlaka ayar vardır w11 gerçekten hızlı bunu aynı sistemi w10 ile çalıştırdığım deneyimlediğim için söylüyorum o yüzden tekrar w10'a geçmek istemiyorum.
Program işleme önceliğiyle işi halledebileceğini düşünüyorsan;

1. Programı/programları aç
  2. Başlat menüsüne gelip sağ tıkla, Task Manager'i aç
  3. Details'ı seç
  4. Çalışan uygulamaları tek tek seçeceksin, sağ tıkla ve Set priority/Öncelik belirle
  5. High/Yükseği seç

Bak bakalım oluyor mu istediğin. Umarım olur.

35 yıldır bilgisayar kullanıyorum, senin iyimserliğini Windows XP'den sonra çok paylaşmamaya başladım. Hele donanımsal özelliklere göre sistemler satılmaya başlandığından beri.

@Mert Can Urcan w10 geçtim w10 da olmuyordu şimdi bundada oluyor acaba biosmu dedim biosuda sıfırladım sorun devam ediyor microsoft desteğe yazdım 3 öneride bulundu aynısını uyguladım sonra bana w10 geçmemi önerdi e şimdi bundada oluyor aynısı

@Mert Can Urcan w10 geçtim w10 da olmuyordu şimdi bundada oluyor acaba biosmu dedim biosuda sıfırladım sorun devam ediyor microsoft desteğe yazdım 3 öneride bulundu aynısını uyguladım sonra bana w10 geçmemi önerdi e şimdi bundada oluyor aynısı
Geçtim kelimesiyle ifade etmek istediğin; downgrade? Windows 11'den 10'a dönmek mi? Geride kalan pek çok parça olmuş olabilir.

O zaman hoşgeldin format diyelim ne dersin? Biraz ferahlık, sonbahar temizliği gibi düşün. Zaten neden 11'e geçtim başıma bunlar geldi diye sormaman üzücü değil mi, işini görmeni engelliyor bu macera.

@Mert Can Urcan format attım lisans anahtarı zaten w10 du w11 yükseltmiştim şimdi geri döndüm fakat sorun devam ediyor render alırken bekliyorum başka bir işlem yapamıyorum chroma dahi geçiş yapsam hemen cpu kullanımı aşırı azalıyor tam yükten çıkıyor sanki render işlemini bıraktı bırakacak cpu %100 den %5 düşüyor sıcaklık değeride aynı derecede düşüyor fanların seside kesiliyor kısacası render almıyor desem yeridir sırf bendemi bu hata ne yaptım da oldu çözemiyorum

@Mert Can Urcan format attım lisans anahtarı zaten w10 du w11 yükseltmiştim şimdi geri döndüm fakat sorun devam ediyor render alırken bekliyorum başka bir işlem yapamıyorum chroma dahi geçiş yapsam hemen cpu kullanımı aşırı azalıyor tam yükten çıkıyor sanki render işlemini bıraktı bırakacak cpu %100 den %5 düşüyor sıcaklık değeride aynı derecede düşüyor fanların seside kesiliyor kısacası render almıyor desem yeridir sırf bendemi bu hata ne yaptım da oldu çözemiyorum
Çok ufak atladığımız bir durum; sistemin ne, olabilir.

Tertemiz format attın win 10 kurdun ve halen, önceki sistemindeki gibi rahat kullanamıyorsun. İşte bu saçma cidden.

Donanımsal olabilirmi anakartın özelliği gibi sorun render alırken masaüstüne geldiğimde tarayıcıya mesela render alıyor fakat işlemcinin yükünü kesiyor cpu kullanımını azaltıyor sorun bu microsoftada topluluktada sordum çözüm yok

@Mert Can Urcan
Donanımsal olabilirmi anakartın özelliği gibi sorun render alırken masaüstüne geldiğimde tarayıcıya mesela render alıyor fakat işlemcinin yükünü kesiyor cpu kullanımını azaltıyor sorun bu microsoftada topluluktada sordum çözüm yok

@Mert Can Urcan
i7 3770 Ivy bridge 2012'den i7 12700K Alder lake 2021'e geçmişsin, anakart ve işlemci hariç bir değişikliğin yoksa, donanımsal bir mantık yürütmeye çalışalım fakat tüm konu şu an çok mantıksız geliyor bana, anlattığın.

Peki sormayı unuttuysam veya şu an unuttuğum için soruyorum; win 11 güncellemesi öncesi problem yoktu değil mi?

@Mert Can Urcan Sistemi topladıktan sonra Windows 10 ile kullandığımda yoktu W11'e yükselttim sorun başladı sonra Windows 10'a geçtim sorun W10dada oldu şimdi tekrar W11'e geçtim W11 hızlı derken Windows açılış ve program açılışları hızlı ama benim sorunum hala devam ediyor ne yapalım render aldığımda renderin bitmesini bekleyeceğim sorun çözülene kadar illaki çözümü vardır.

@Mert Can Urcan Sistemi topladıktan sonra Windows 10 ile kullandığımda yoktu W11'e yükselttim sorun başladı sonra Windows 10'a geçtim sorun W10dada oldu şimdi tekrar W11'e geçtim W11 hızlı derken Windows açılış ve program açılışları hızlı ama benim sorunum hala devam ediyor ne yapalım render aldığımda renderin bitmesini bekleyeceğim sorun çözülene kadar illaki çözümü vardır.
Geçişi formatla mı yaptın yoksa yükseltme/düşürme ile mi?

Formattan sonra da aynısı olduysa aklıma gelen, Nvidia'da çok karşılaşmadığımız bir durum olan sürücü sebepli olabilir gibi geliyor. Belki belki geçişten sonra son sürücüleri değil de ekran kartıyla ilgili 2-3 önceki studio sürücülerini kurmayı deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı