i7 12700KF işlemcinin farkı nedir?

hyperoot

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Excalibur G870 (RTX4060, i5 13. Nesil, 16 GB Ram, 1 TB SSD)
Aşağıda resmini koyacağım i7 işlemci i5 işlemciden daha ucuz. Bunun sebebi ve farklar nelerdir? Ayrıca hangisi alınabilir? Bu i7 mi yoksa i5 14400 mi?

IMG_20240921_005029.jpg

IMG_20240921_005052.jpg

Aslında ikisi birden alınmaz. İtopya yine çakallık peşinde.

12. Nesil'in dönemi geçti, ellerinde kaldığı için fiyat kırmışlardır. 14. Nesil güncel bir seri ama 12. Nesil gibi OC edemezsiniz. Hoş tabii tüm bunlar kaliteli ve uygun bir anakarta sahipseniz geçerli oluyor.

12700KF Tray olarak satılıyor yani kutusu içerisinden gelmiyor. Zaten oyun performansında da hemen hemen bir birlerine bayağı yakınlar ancak genel olarak 12700KF önde. Alacak iseniz 12700KF öneririm.
Peki kutusuz olması önemli mi? Zaten sistemi ben kurmayacağım İtopya'ya kurdurtacağım

Aslında ikisi birden alınmaz. İtopya yine çakallık peşinde.

12. Nesil'in dönemi geçti, ellerinde kaldığı için fiyat kırmışlardır. 14. Nesil güncel bir seri ama 12. Nesil gibi OC edemezsiniz. Hoş tabii tüm bunlar kaliteli ve uygun bir anakarta sahipseniz geçerli oluyor.
Msi Pro B760M-P 6800mhz ddr5 anakart ile bi sorun yaşar mıyım ?

Peki kutusuz olması önemli mi? Zaten sistemi ben kurmayacağım İtopya'ya kurdurtacağım

Önemli değil. Ancak yine de 12700KF almak yerine AM5 R7 7700 öneririm. İtopya R7 7700´ü 14K´dan satışa sunuyor tamamen kazık ancak internette 8.5k ya bulabilirsiniz. Eğer ben kendi ellerimle takarım derseniz kesinlikle R7 7700 öneririm.

Bu seriye ait bir anakart kullanacaksanız 14. Nesil alın. 12700F'e OC yapamazsınız. Ama dediğim gibi Intel almak büyük bir hata.
Herkes farklı söylediği için intel ve amd arasında kalıyorum. Arada ki farklar neler acaba?

Önemli değil. Ancak yine de 12700KF almak yerine AM5 R7 7700 öneririm. İtopya R7 7700´ü 14K´dan satışa sunuyor tamamen kazık ancak internette 8.5k ya bulabilirsiniz. Eğer ben kendi ellerimle takarım derseniz kesinlikle R7 7700 öneririm.
Peki alakasız ama söylediğim anakarta marka fark etmeksizin ekran kartı takılır mı? Yanlış olduğunu düşünüyorum ama arkadaşım misal olarak Msi anakart alıyorsan ekran kartını da msi almalısın demişti

Herkes farklı söylediği için Intel ve AMD arasında kalıyorum. Arada ki farklar neler acaba?
En büyük etmen AMD'nin uzun süreli soket desteğidir. Siz bu Intel tercihlerini yaptıktan birkaç ay sonra yeni soket çıkacak ve yeni işlemcileri sisteminize dahil edemeyeceksiniz. Ancak AM5 tarafında X3D işlemcilere dilediğiniz zaman geçiş yapıp çok acayip performans farkları elde edeceksiniz. Üstelik yenilerine dahi sisteminizde yer verebileceksiniz.

Unutmayın 7800X3D'nin bulunduğu taraf, AMD. Intel değil.

Son düzenleme:
Herkes farklı söylediği için Intel ve AMD arasında kalıyorum. Arada ki farklar neler acaba?

Peki alakasız ama söylediğim anakarta marka fark etmeksizin ekran kartı takılır mı? Yanlış olduğunu düşünüyorum ama arkadaşım misal olarak MSI anakart alıyorsan ekran kartını da MSI almalısın demişti

Evet anakartlara marka fark etmeksizin bütün ekran kartları takılır.

AMD Intel'e göre daha iyi işlemciler üretiyor, özellikle Intel 13. ve 14.nesil işlemcilerde fena çuvalladı.

En büyük etmen AMD'nin uzun süreli soket desteğidir. Siz bu Intel tercihlerini yaptıktan birkaç ay sonra yeni soket çıkacak ve yeni işlemcileri sisteminize dahil edemeyeceksiniz. Ancak AM5 tarafında X3D işlemcilere dilediğiniz zaman geçiş yapıp çok acayip performans farkları elde edeceksiniz. Üstelik yenilerine dahi sisteminizde yer verebileceksiniz.

Unutmayın 7800X3D'nin bulunduğu taraf, AMD. Intel değil.
Evet anakartlara marka fark etmeksizin bütün ekran kartları takılır.

AMD Intel'e göre daha iyi işlemciler üretiyor, özellikle Intel 13. ve 14.nesil işlemcilerde fena çuvalladı.
Peki aşağıda ki sistemde hangi işlemciyi önerirsiniz acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı