berkayozkar
Kilopat
- Katılım
- 14 Kasım 2016
- Mesajlar
- 19
- Makaleler
- 1
Merhaba 2 işlemci arasında kaldım. Ekran kartım RX 7700XT, yardımcı olursanız sevinirim.
Önü açıklık çok da önemli değil 5 6 yıl sonra anakart ve işlemci banko güncelleyeceğim zaten. Performans olarak 12700kf çok daha iyi performans vermez mi ?7500F elbette. AM5’in önü çok daha açık.
Sıfırdan topluyorum ama performans odaklı bakıyorum o yüzden 12700kf daha performanslı geliyor. 5 yıl sonra anakartla beraber işlemciyide değiştiririm zaten.Halihazırda uyumlu anakartınız varsa 12700KF ama sıfırdan topluyorsanız 7500F.
Önü açıklık sizin için önemli değilse minimum DDR5 + 14400F veya 14600KF toplayın.Önü açıklık çok da önemli değil 5 6 yıl sonra anakart ve işlemci banko güncelleyeceğim zaten. Performans olarak 12700kf çok daha iyi performans vermez mi ?
Sıfırdan topluyorum ama performans odaklı bakıyorum o yüzden 12700kf daha performanslı geliyor. 5 yıl sonra anakartla beraber işlemciyide değiştiririm zaten.
Fiyatına göre çöp. Ayrıca microcode sorununu güncellemeyle çözdüler. Artık o ısınma sorunu yok düzgün soğutucu takılırsa.14.nesil aşırı ısınıyor, soğutması dert diyorlar. Ben sırf bu korkuma 13.nesil işlemci aldım.
12700KF ye çöp demezdim. Malesef intel 12. nesilden beri hep 10nm üretim yapıyor. Sadece saat hızlarını arttırdığından her nesil daha da ısınıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.