i7-13700F mi Intel i9-12900F mi?

Hocam şu anda PC'den heves alamıyorum çok FPS düşüyor sıkıntı oluyor drop yiyorum söylediğin 15 13400F'yi alsam sıkıntı olur mu ve soğutucu şart mı ısınır mı?
hocam drop yemezsiniz ama soğutucu konusunda bi fikrim yok

Hocam kasam küçük olduğu için soğutucu takılamadı.

MSI MAG CoreLiquid P240 bunu aldım hocam büyük geldi kasama tek fanlı soğutucu alsam bir sıkıntı çıkar mı sence​

Bir de hocam Arctic Freezer 34 e-sports Duo işlemci soğutucu bu tarz 2 fanlı Duo soğutucu alsam iyi soğutur mu?

12900F 34 e-sports Duo (kullanmış biri olarak söylüyorum bunu) ile soğur fakat aynısını 13700F için söyleyemem çünkü 13 ve 14.nesil standart kutudaki haliyle eğer BIOS ayarı bilen biriysen dizginleyebilirsin fazla güçlü baş döndürücü bir gücü var 13 ve 14.nesilin yani şöyle söyleyeyim 13600K nasıl oluyorda kutudaki ilk çıktığı dizginlenemediği haliyle 12900K'yı tokatlıyor hala anlamış değilim şu an Intel düşüşte fakat önümüzde ki yıl bambaşka işlemciler göreceğiz gibi gözüküyor senin sorunada geçte olsa cevap vermiş olayım kafanda ki soru işareti silinsin hava akışı iyi olduğu sürece 70-80 derece bandında 12900F soğur sana da ciddi katkısı olur.

Ben 13400F'i stok fan kullanıyorum oyunlarda 60 dereceyi görmüyor bile.
hocam mesela hangi oyun örnek ea fc oynuyorum saçma sapan sıcaklıklar yada optimizasyon sorunlu ağır oyunlar diyelim valorant cs2 gibi oyunlar işlemciyi pek yormaz işlemci oralarda tüm potansiyelini kullanmaz çünkü ama bir fc 25 oynayın yada bir warzone girin muhtemelen devamlı throotle yersiniz.

Hocam mesela hangi oyun örnek EA FC oynuyorum saçma sapan sıcaklıklar ya da optimizasyon sorunlu ağır oyunlar diyelim Valorant CS2 gibi oyunlar işlemciyi pek yormaz işlemci oralarda tüm potansiyelini kullanmaz çünkü ama bir FC 25 oynayın ya da bir Warzone girin muhtemelen devamlı throotle yersiniz.

Daha yeni aldım bilgisayarı şu anlık ağır diyebileceğim girdiğim oyunlar Rust - Dying Light 2 Frostpunk 2 Cyberpunk.

Daha yeni aldım bilgisayarı şu anlık ağır diyebileceğim girdiğim oyunlar Rust - Dying Light 2 Frostpunk 2 Cyberpunk.
Zaten stok kullanma niyetim yok borcum bitince inşallah güzel bir soğutma sistemi yapıcam :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı