i7 13700H - RTX 4060 laptopun ısı değerleri normal mi?

Daha fazla  
Kullandığım dizüstü bilgisayari7-13700H işlemci ve RTX 4060 ekran kartı barındırıyor. Soğutma için Rampage Showy model fan soğutucu kullanıyorum. Oyun sırasında ortalama olarak CPU ve GPU sıcaklıkları 75-95°C arasında değişiyor. Bilgisayarımı masaüstü gibi ikinci monitörle kullanıyorum, bu yüzden günlük kullanımda ısı doğrudan rahatsız etmiyor. Ancak, ilerleyen zamanlarda donanımsal sorunlara yol açabilir mi diye endişeliyim. Fan ve termal macun bakımlarını yeni yaptırdım.

Sizce bu sıcaklık değerleri normal mi? Isıyı daha da düşürmek için önerileriniz var mı?

Isıyı düşürmek için undervolt yapabilirsin. Dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlara göre daha fazla ısınıyor zaten. Bu normal bir durum fakat bu sıcaklıklar dizüstü için normal mi onu bilemiyorum.

Monsterların tüm modelleri neredeyse bu şekilde ısınıyor soğutma dandik kasa dandik normal.
Durumum bu modele yetmişti cihaz 1.5 senelik. Amacım da durumu değerlendirip çözüm önerileri almak. Eğer konuya katkı sağlayacak teknik bir bilgin varsa paylaşabilirsin, yoksa genelleme yaparak konuşmak yerine yapıcı yorumlar daha faydalı olur.

Durumum bu modele yetmişti cihaz 1.5 senelik. Amacım da durumu değerlendirip çözüm önerileri almak. Eğer konuya katkı sağlayacak teknik bir bilgin varsa paylaşabilirsin, yoksa genelleme yaparak konuşmak yerine yapıcı yorumlar daha faydalı olur.
Undervolt bir seçenek hocam. Soğutmaya yardımcı oluyor. Teknik detaylarına çok hakim değilim, bilen birisinden yardım alırsan daha iyi olur.

Under volt yapabilirsin ya da seni çok rahatsız ediyorsa sıvı metal uygulayabilirsin ama bana sorarsan elleme bile çok da önemli değil ısınması normaldir.

Monsterların tüm modelleri neredeyse bu şekilde ısınıyor soğutma dandik kasa dandik normal.
Dizüstü bilgisayarların çoğunda durum benzer. Millet sarmış Monster'a ya. Diğer düzüstü bilgisayarlar sanki çok serin çalışıyor. Onlarda da durum aşağı yukarı bu. Kasanın malzeme kalitesiyle sıcaklığın ne alakası var ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı