Sevgili dostlar. Bilgisayarımı yaklaşık 5 ay önce Amazon'dan tüm parçaları ayrı ayrı söyleyerek kendim topladım. Bu zamana kadar hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Zaten bende gücünü test etmek için Full ayarlarda herhangi bir oyunda açmadım. Zira böyle bir PC'de oyun oynamak için iyi bir monitör almayı bekliyordum. O zamana kadar sadece Full modlanmış Skyrim oynuyordum diyebilirim. 1 ay kadar önce monitörümü aldım. Dün ilk sağlam oyun diyebileceğim Baldur Gates 3 aldım. Full ayarlara çektim. Karakter açma ekranında PC elektrikler gitmiş gibi kapandı. Daha sonra hiç açamadım. Isınmıştır diye düşündüm. Ertesi günü bekledim ve açılmıyor. Sorunu tespit edemiyorum. Powera basıyorum fanlar hareket ediyor 1 saniye sonra duruyor. Hiçbir şey çalışmıyor. RAM'lerin ışıkları yanıyor. Anakarta güç geliyor diye düşünüyorum ki Power tuşuna basınca cevap var ama sadece 1 saniye. Böyle bir sorun yaşamamıştım daha önce sorun tespit etmekte sorun yaşıyorum. Yardımcı olabilecek var mı acaba? Daha önce işlemci veya anakart bozulma tecrübem olmadığı için "sorun bunlardan kaynaklı" diyemiyorum. RAM'leri çıkarıp taktım, BIOS pilini çıkardım, güç kaynağındaki kabloların yerlerini değiştirdim ama maalesef olmadı. Küçük bir video çekip buraya yükledim açılıyor mu emin değilim.
Video
Video 2
Sistem:
CPU sogutucu: Corsair iCUE H150i Elite LCD display Liquid CPU cooler.
Anakart: ASUS ROG STRIX Z790-F Gaming Wi-Fi 6E LGA 1700(ıntel® 13th&12th gen)
Kasa: Lian Li O11 dynamic XL ROG certificated - Black color.
CPU: Intel Core i7-13700K
Guc kaynagi: Seasonic Prime TX-1000, 1000W 80+ Titanium, Full modular.
Ekran karti: Gigabyte GeForce RTX 4090 Gaming OC 24G Graphics Card.
RAM: G.Skill Trident Z5 RGB series (Intel XMP) 32 GB (2 X 16 GB) 288-PIN SDRAM DDR5 6000.
Depolama 1: Samsung 980 Pro SSD 1TB PCI-e 4.0 NVMe gen 4 Gaming M.2
Depolama 2: Samsung 990 Pro series - 2TB PCI-e gen4. X4 NVMe.
Kasa fanlari: Corsair ll series LL120 RGB 120mm Dual light loop RGB LED.
Video
Video 2
Sistem:
CPU sogutucu: Corsair iCUE H150i Elite LCD display Liquid CPU cooler.
Anakart: ASUS ROG STRIX Z790-F Gaming Wi-Fi 6E LGA 1700(ıntel® 13th&12th gen)
Kasa: Lian Li O11 dynamic XL ROG certificated - Black color.
CPU: Intel Core i7-13700K
Guc kaynagi: Seasonic Prime TX-1000, 1000W 80+ Titanium, Full modular.
Ekran karti: Gigabyte GeForce RTX 4090 Gaming OC 24G Graphics Card.
RAM: G.Skill Trident Z5 RGB series (Intel XMP) 32 GB (2 X 16 GB) 288-PIN SDRAM DDR5 6000.
Depolama 1: Samsung 980 Pro SSD 1TB PCI-e 4.0 NVMe gen 4 Gaming M.2
Depolama 2: Samsung 990 Pro series - 2TB PCI-e gen4. X4 NVMe.
Kasa fanlari: Corsair ll series LL120 RGB 120mm Dual light loop RGB LED.