i7 13700K sistem 100 derecelere ulaşıyor

Cvhr

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rog Strix Z790-H Gaming WiFi
İntel Core İ7 13700K
Corsair Vengeance 32 GB Ram(2X16)
Asus Tuf RX 7700 XT OC 12 GB
Merhaba arkadaşlar...
ROG STRIX Z790-H Gaming Wi-Fi
Intel Core i7 13700K
Corsair Vengeance 32 GB RAM(2x16)
ASUS TUF RX 7700 XT OC 12 GB
Bilgisayarı toplayalı daha 1 yıl olmadı ve son 20 gündür aşırı bir ısınma sorunu yaşıyorum. Söküp macun değiştim fakat hiçbir şey değişmedi. Video bile açsam sıcaklık 90-100 oluyor. BIOS sürümüm güncel az önce güncelledim onu da ama ne yaptıysam sorun geçmiyor. Ekleyeceğim görselde arka planda herhangi bir başka uygulama açık değil.

4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair H150 360 mm sıvı soğutucu

Hocam bu işlemci çok çabuk ısınıyor güç seçeneklerinden yükseği seçmiş olabilirsin BIOS güncellediysen default yapıp sonra fan ayarlarını yapılandır veya pompa bozuk olabilir. Kaç RPM de bir bak BIOS'tan.
Bu sistemi boşta 45 in üstüne çıktığını görmedim ben oyunlarda bile 75-80 derecede sabitti. Biosum güncel ve pompa ve diğer fanlarda çalışıyor.

Güç seçeneğim dengelide duruyor. Pompa fanını şu anda turbo ayarlarda kullanıyorum ısınma sorunundan dolayı.

Dosya Ekleri

• 5.jpg
    5.jpg
    54,4 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Bu sistemi boşta 45'in üstüne çıktığını görmedim ben oyunlarda bile 75-80 derecede sabitti. BIOS'um güncel ve pompa ve diğer fanlarda çalışıyor.

Güç seçeneğim dengelide duruyor. Pompa fanını şu anda Turbo ayarlarda kullanıyorum ısınma sorunundan dolayı.

Hocam %10 kullanırken nasıl 100 derece oluyor. Benim gibi soğutucudaki jelatini sökmeyi unutmadın değil mi :D ya da boşluk mu oluştu iyi sıkmamış olabilirsin.

Hocam %10 kullanırken nasıl 100 derece oluyor. Benim gibi soğutucudaki jelatini sökmeyi unutmadın değil mi :D ya da boşluk mu oluştu iyi sıkmamış olabilirsin.
Güzel kardeşim diyorum ki boşta 45 derecede oyunlarda 75-80 lerde duruyordu. Son 20 gündür bu sorunu yaşıyor pc.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı