Çözüldü i7 13700KF 4070 Ti oyunlarda düşük CPU ve GPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DemoNizedL

Decapat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
MSİ GAMİNG X 4070Tİ
Anakart
MSİ PRO Z790 P WİFİ
İşlemci
i7 13700KF
Bilgisayarımın CPU ve GPU'su çok düşük hızlarda çalışıyor güçlü oyunlar açsam bile yavaş bu da düşük FPS almama neden oluyor.

GTA: CPU %20 GPU %10 FPS: 80.

4070 Ti ekran kartına göre çok düşük performans almama neden oluyor.
Çözümü nedir?

Çözüm
Büyük ihtimal monitör ayarlarında açık bu ayar.

Monitör ayarlardında adaptive V-Sync diye bir ayar buldum kapattım sonuç bu oldu GTA girip FPS testi yapıyorum şimdi.

1693491545448.png

Monitörün 1080p mi acaba? Emin değilim ama 1080p olsa dahi bu kadar düşük yüzdeyle çalışmaması gerekir bence?

Tüm oyunlarda mı %10 çalışıyor ekran kartı? Sadece belirli oyunlarda mı? Gerçi testte bile %40 çalışmış, çok az bence.

En son çare vatanbilgisayara götürüp test yaptırt. Anormallik var gibi.

Sanırım FPS sınırlamasıyla ilgiliymiş 144 Hz sıkınıtısı.
V-Sync açık olabilir (oyunlarda FPS sınırı veya V-Sync kapatıyorum) ama genel olarak PC'de FPS sınırı olabiliyor mu bilmiyorum nasıl kontrol edebilirim.
Bu arada testi arka plana atınca %98'e kadar çıkıyor kullanım.

1.sürücü en son sürüm
2. güç kaynağının yetersiz olduğunu düşünmüyorum vatan bilgisayarda toplandı bilgisayar bölümündeki teknik ekip bileşenleri seçti
3.bakacağım kasanın içinden ama dediğim gibi ben toplamadım büyük ihtmal doğrudur.

Büyük ihtimal monitör ayarlarında açık bu ayar.Monitor ayarlarında vsync diye bir ayar bulunmakta onu kapatmanız gerekmekte.

Son düzenleme:
Monitörün 1080p mi acaba ? Emin değilim ama 1080p olsa dahi bu kadar düşük yüzdeyle çalışmaması gerekir bence ?

Tüm oyunlarda mı %10 çalışıyor ekran kartı ? Sadece belirli oyunlarda mı ? Gerçi testte bile %40 çalışmış, çok az bence.

En son çare Vatanbilgisayara götürüp test yaptırt. Anormallik var gibi.

Büyük ihtimal monitör ayarlarında açık bu ayar.

Monitör ayarlardında adaptive V-Sync diye bir ayar buldum kapattım sonuç bu oldu GTA girip FPS testi yapıyorum şimdi.

1693491545448.png

Monitörün 1080p mi acaba? Emin değilim ama 1080p olsa dahi bu kadar düşük yüzdeyle çalışmaması gerekir bence?

Tüm oyunlarda mı %10 çalışıyor ekran kartı? Sadece belirli oyunlarda mı? Gerçi testte bile %40 çalışmış, çok az bence.

En son çare vatanbilgisayara götürüp test yaptırt. Anormallik var gibi.

Sanırım FPS sınırlamasıyla ilgiliymiş 144 Hz sıkınıtısı.

Çözüm
Tamam bu değerler güzel.

GTA V değilde RDR2 yada God of war gibi oyunların varsa onda dene. Çünkü GTA V'in bilgisayarda optimizasyonu kötü biraz. O yüzden biraz düşük yüzdeli görebilirsin.

Son düzenleme:
Tamam bu değerler güzel.

GTA V değil de RDR2 ya da God of War gibi oyunların varsa onda dene. Çünkü GTA V'in bilgisayarda optimizasyonu kötü biraz. O yüzden biraz düşük yüzdeli görebilirsin.

RDR2 ve GTA 5 denedim ikisinde de %100'e yakın kullanılıyor FPS değeleri iyi yani çözüldü.
Yardım eden herkese teşekkürler

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı