i7-13700KF RTX 3070 bilgisayarım çok ısınıyor

aahqt47763

Decapat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Bilgisayarım o kadar ısınıyor ki oturduğum yerde terliyorum.

• Ekran kartı: RTX 3070.
  • İşlemci: i7-13700KF.
  • RAM: 32 GB.

Neden böyle oluyor? Korkuyorum yanar alev alır falan diye.

Şimdi şöyle bir konu var, işlemcinizin ve ekran kartınızın sıcaklık değerlerinden şikayetçiyseniz, kasanızın hava almıyor olabilir, macun, doğru soğutucu montajı gibi konulara odaklanabilirsiniz, ama sorununuz sıcaklık değerleri değilse ve sorununuz, kasanızın bileşenlerin ısısını doğru bir şekilde dışarı atıp odanızı ısıtması ise burda başka çözüm aramanız lazım, örneğin odanızı soğutmanız veya havalandırmanız gerekiyor.
Parçaların sıcaklık değerlerini tam olarak bilmiyorum ama büyük ihtimal sorun parçalarda değil. Bilgisayarı alalı 1 ay falan oldu. İlk aldığım zamanlar sıcaklık veriyordu ama şu 2-3 gündür ve hele bugün aşırı derecede sıcaklık veriyor. Yani 2-3 gün öncesine kadar hava soğuktu buralarda yani kış diyebilirdik. Şuan yaza geçtik bilgisayar 10 katı daha sıcaklık veriyordu. Yani mantıken parçalarda değil hava almamasından olması gerek o zaman. Kasayı şimdilik masanın üzerine koydum, birkaç saat oyun oynayınca anlarız o zaman zaten sorunu. Çünkü cidden diyorum sanki birisi üzerime doğru fön makinesi tutuyor, buram buram sıcak kokuyordu bilgisayarın yanına yaklaşınca.

Tam olarak nereye girmeliyim.
İlk açtığınızda "Sadece sensörler" diye bir seçenek var, onu seçin.

1684352616348.png

Şunlar işlemci sıcaklıkları:

1684352651291.png

Biraz daha aşağıda da GPU yani ekran kartı sıcaklıkları:

1684352681664.png

Boştayken ve oyunda ya da işlemci için Cinebench, ekran kartı için Furmark'taki sıcaklıkları öğrenin, ona göre bakalım. Belki size göre sıcak olan değer normal, bilemeyiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı