i7-13700KF sistem parça uyumu

Üst düzey sistem alıyorsan ileride yükseltecen demektir. İleriye yatırım için ryzen 7000 daha iyi olur diğer iki seçenekte hem anakart hem işlemciyi değiştireceğinden hangisi ucuza gelirse o alınır.

Arkadaşlar herkez bişey diyor beynim yandı. Benim için ilerisi önü arkası fiyatı önemli değil DDR5 istemiyorum DDR4 olarak yapılacak en mantıklı şeyi söylermisiniz.

Elimde 650w psu var 13700KF ve sistemi beslermi sorun çıkartırmı 13700KF mi yoksa 5800x3d mi

Yani sisteme kamera ses kartı felanda takılcak PSU yetmezliğinden korkuyorum birazda.

Niye dengesiz olsun ki.

Sizin yorumunuz nedir hocam?

Arkadaşlar herkez bişey diyor beynim yandı. Benim için ilerisi önü arkası fiyatı önemli değil DDR5 istemiyorum DDR4 olarak yapılacak en mantıklı şeyi söylermisiniz.

Elimde 650w psu var 13700KF ve sistemi beslermi sorun çıkartırmı 13700KF mi yoksa 5800x3d mi

Yani sisteme kamera ses kartı felanda takılcak PSU yetmezliğinden korkuyorum birazda.

650w ikisini de kaldırır sıkıntı olmaz. 3060 dan
yukarı çıkmayacaksanız.

Hocam yeni çıkan parçaları hiç incelemedim çünkü artık zevk vermiyor güç yetmezliğinden dolayı (ekonomi) onun için neye karar vereceğiniz durumunda bir fikrim yok. Neden DDR5 istemiyorsunuz onu anlamadım. Gelecek için iyi bir sistem olabilir İntel + DDR5.

650W ikisini de kaldırır sıkıntı olmaz. 3060'dan
Yukarı çıkmayacaksanız.

Anladım gözümü korkutan şey Ses kartında +48 Phantom Power açık duracak PSU'ya etki eder mi acaba? 3060 dan yukarı çıkmam.

O halde i7-13700KF ve ASUS ROG B 660-A DDR 4 anakartın siparişini veriyorum performans kaybı yaşatmaz diyorsanız. Yeni bir PSU almama gerek yok o halde 650W yeterli olacaksa.

Anladım gözümü korkutan şey Ses kartında +48 Phantom Power açık duracak PSU'ya etki eder mi acaba? 3060 dan yukarı çıkmam.

O halde i7-13700KF ve ASUS ROG B 660-A DDR 4 anakartın siparişini veriyorum performans kaybı yaşatmaz diyorsanız. Yeni bir PSU almama gerek yok o halde 650W yeterli olacaksa.
Oyunlar da en fazla 150w harcar o işlemci. Tam yükte hiç bir zaman kullanmayacağınız için sıkıntı olmaz. Ses kartını bilmiyorum açıkçası ama çok yememesi lazım.

Bence verme. 5800x3D ve 2.5K'lık bir anakart al ve keyfini yaşa. İkisinde de oyunlarda aynı performansı alacaksın. Tek fark çoklu çekirdekte olacak(render vb).

Technopat Haberler

Geri
Yukarı