i7-14700F + RTX 4070 Sistem İçin Anakart Önerisi

Bütçe
6000

mehmetfgungor

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Elimdeki sistem:

İşlemci: Intel Core i7-14700F
Ekran Kartı: RTX 4070
RAM: DDR4 3600 MHz
Güç Kaynağı: Thermaltake TR2 S 750W 80+ Bronze
CPU Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE

Şu an MSI Pro B760-P DDR4 II anakartı kullanmayı düşünüyorum. Sistemim özellikle oyunlarda ve render/işlemci yükü yüksek senaryolarda tam performans gösterir mi? VRM veya güç aktarımıyla ilgili bir sorun olur mu?

Bu sistem için daha iyi bir anakart öneriniz var mı? Hem oyun hem de render için uzun vadede stabil olacak bir model arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bütçen uygunsa DDR5 destekli bir anakart (örneğin MSI MAG B760 TOMAHAWK DDR5) ile daha yüksek RAM bant genişliği ve daha iyi VRM performansı elde edebilirsin. Bu, render sürelerini kısaltabilir ve sistemin daha uzun ömürlü olur.

Eğer bütçen uygunsa DDR5 destekli bir anakart (örneğin MSI MAG B760 TOMAHAWK DDR5) ile daha yüksek RAM bant genişliği ve daha iyi VRM performansı elde edebilirsin. Bu, render sürelerini kısaltabilir ve sistemin daha uzun ömürlü olur.

MSI PRO B760-P II dr5 anakart nasıldır peki? Var olan Ramlerimi satmak zorunda kalacağım dr5 geçersem bir ton iş çıkacak. Yenilerini al vs değer mi bilemedim.

DDR5'e göre daha düşük bant genişliği var o yüzden render daha gecikme süreli olabilir. Anakart VRM soğutması temel düzeyde olduğundan uzun süren renderlarda işlemci sıcaklığına dikket etmek gerekir. Core Temp programıyla işlemci sıcaklığını takip ederek dene aşırı ısınma olmazsa bütçe şuan uygun değilse bir süre bu şekilde devam edebilirsin bence.

DDR5'e göre daha düşük bant genişliği var o yüzden render daha gecikme süreli olabilir. Anakart VRM soğutması temel düzeyde olduğundan uzun süren renderlarda işlemci sıcaklığına dikket etmek gerekir. Core Temp programıyla işlemci sıcaklığını takip ederek dene aşırı ısınma olmazsa bütçe şuan uygun değilse bir süre bu şekilde devam edebilirsin bence.
Şuan işlemci anakart üzerinde 65watt sınırlı. Sınırı kaldırdığımda 125 ila 150watt'a kadar çıkıyor fakat anakartı yorarım veya zarar veririm diye korkuyorum, satacağım çünki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı