i7 14700HX çok ısınıyor

hakanastily

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
B650M-K, R5 7500F, Galax RTX4070 SUPER, Xpg Lancer 5600 MHZ 1x16GB Ram
Merhaba laptopum çok ısınıyor. ThrottleStop üzerinden limitlemeye çalışıyorum da ayarları nasıl yapmam gerek?
Acer Predator Helios Neo 16.
i7 14700HX.
4070.
32 GB RAM.

Hocam isterseniz bir temizleme yapın ve soğutucu alın throattlestopta kullanabilirsiniz ama bence son seçenek olmalı. Dediklerimi yaptınız mı?

Hocam isterseniz bir temizleme yapın ve soğutucu alın throattlestopta kullanabilirsiniz ama bence son seçenek olmalı. Dediklerimi yaptınız mı?

Yani kendim içini açıp temizleyemem garanti dışı oluyor sanırsam servise de bir süre götüremeyeceğim gibi.

Ne kadar ısınıyor?

İşlemciyi kısıtlamadığım takdirde oyunlarda 95 100 civarina rahatlıkla çıkıyor.

Yani kendim içini açıp temizleyemem garanti dışı oluyor sanırsam servise de bir süre götüremeyeceğim gibi.

En mantıklısı bekleyip bir servise gönderin temizliğini bakımını vs yapsınlar anormal ısılar varsa sonrasında zaten yaz ayı geliyor güzelinden bir soğutucu alın kendinize.

Laptop standı ile laptop tabanını yükseltmeden, PTM7950 veya Thermalright Helios uygulamadan işlemcinizin gücünü kısıtlamayın.

Tabanını yükseltiyorum Thermalright Helios ne bilmiyorum.

En mantıklısı bekleyip bir servise gönderin temizliğini bakımını vs yapsınlar anormal ısılar varsa sonrasında zaten yaz ayı geliyor güzelinden bir soğutucu alın kendinize.

Önerebileceğiniz bir şey var mı?

Normal gibi, laptop işlemcileri o sıcaklıklara rahatça çıkıyor zaten, hele o kadar güçlü bir işlemci ile tabii çıkar.
Arkadaşımda Acer Nitro 5 var, i7 12. nesil olması lazım, rahatlıkla 95 derecelere çıkıyor.

Eğer içiniz rahat etmezse temizleyin yeter.

Soğutucuların etkileri çok az, taş çatlasın 2-3 derece, boşa ses israfı.

Tabanını yükseltiyorum Thermalright Helios ne bilmiyorum.

Faz değişimli termal pad. Termal macun görevi görüyor, daha yüksek performanslı ve pump-out sorunu yaşatmıyor. Laptopunuzu alalı 1 yıldan fazla olduysa garanti falan düşünmemenizi ve uygulamanızı/uygulatmanızı tavsiye ederim.

6 7 ay oluyor daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…