i7 14700HX vs R7 8840h

Cemil efe

Kilopat
Merhaba yeni bir laptop almak istiyordum. Biraz araştırmadan sonra aynı modelin iki farklı versiyonu arasında kaldım.

Bu gördüğünüz 32 GB RAM'li Ryzen işlemcili.

Bu gördüğünüz ise 16 GB RAM'li ve Intel işlemci var.

Sorun şu ki daha önce hiç Ryzen işlemci kullanmadım. Nasıl vs bilmiyorum. i7'nin daha iyi performans verdiği söyleniyor ancak 32 GB RAM beni biraz cezbediyor. Açıkçası sizce ne yapmalıyım?

%100 sRGB 7 ms panel oldukça iyi.

monitor farkı tam olarak nerde acaba bilmediğimden soruyorum
1003NT: 40,9 cm (16,1 inç) diyagonal, FHD (1920 x 1080), 144 Hz, IPS, mikro kenarlı, yansıma önleyici, 300 nit, %62,5 sRGB (25ms)

1002NT: 40,9 cm (16,1 inç) diyagonal, FHD (1920 x 1080), 165 Hz, 7 ms yanıt süresi, IPS, mikro kenarlı, yansımasız, Düşük Mavi Işık, 300 nit, %100 sRGB

1003NT: 40,9 cm (16,1 inç) diyagonal, FHD (1920 x 1080), 144 Hz, IPS, mikro kenarlı, yansıma önleyici, 300 nit, %62,5 sRGB (25ms)

1002NT: 40,9 cm (16,1 inç) diyagonal, FHD (1920 x 1080), 165 Hz, 7 ms yanıt süresi, IPS, mikro kenarlı, yansımasız, Düşük Mavi Işık, 300 nit, %100 sRGB
sağolun peki bu i7 ve ryzen 7 karşılaştırması hakkında ne düşünüyorsunuz sizce hangi pc daha mantıklı

Sağ olun peki bu i7 ve Ryzen 7 karşılaştırması hakkında ne düşünüyorsunuz sizce hangi PC daha mantıklı.

Ryzen daha düşük watt ile gayet verimli çalışabiliyor fakat iş CS2, Valorant veya ağır render işlerine gelirse 14700HX bulunan öne geçiyor. GPU yüklenen, rekabetçi olmayan RDR2 veya AC serisi gibi oyunlarda kafa kafaya çıkarlar. Ama Reddit'e biraz göz gezdirirseniz Intel'in yeni nesilleri bulunan laptopları seçerken dikkatli olmak lazım Acer Predator Neo 100 dereceleri görüyor. Victus başarılı sayılanlardan biri çünkü makul bir limitle geliyor. Tercih sizin rekabetçi oyunlar oynayıp oynamadığınıza kalmış. Benim tercihim bu kadar yakın performanslar varken çok çok daha iyi monitoru olan 1002NT olurdu.

Ryzen daha düşük watt ile gayet verimli çalışabiliyor fakat iş CS2, Valorant veya ağır render işlerine gelirse 14700HX bulunan öne geçiyor. GPU yüklenen, rekabetçi olmayan RDR2 veya AC serisi gibi oyunlarda kafa kafaya çıkarlar. Ama Reddit'e biraz göz gezdirirseniz Intel'in yeni nesilleri bulunan laptopları seçerken dikkatli olmak lazım Acer Predator Neo 100 dereceleri görüyor. Victus başarılı sayılanlardan biri çünkü makul bir limitle geliyor. Tercih sizin rekabetçi oyunlar oynayıp oynamadığınıza kalmış. Benim tercihim bu kadar yakın performanslar varken çok çok daha iyi monitoru olan 1002NT olurdu.
ben öyle oyunları çok sık oynamıyorum artık patates pc kullanmaktan alıştım cs2 de 60ı gördüğü sürece sorun yok benim oynadığım oyunlar gta5, rdr2, gow, ghost of tsushima vb. oyunlar tek umudum gta6 yıda bu bilgisayar üzerinden oynayabilmek bu konuda ne düşünüyorsun

Ben öyle oyunları çok sık oynamıyorum artık patates PC kullanmaktan alıştım CS2 de 60ı gördüğü sürece sorun yok benim oynadığım oyunlar GTA 5, RDR2, GoW, Ghost of Tsushima vb. oyunlar tek umudum GTA6'yı da bu bilgisayar üzerinden oynayabilmek bu konuda ne düşünüyorsun.

Şimdiden kimse bir şey diyemez optimizasyon tahminleri dışında. İlk çıktığı hali biraz yorucu olabilir ama senin oynadığın oyunların geneli için 1002NT daha mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı