i7 14700K ile ilk 8 alt çekirdek 95 derece

O halde sisteminizde Total'de 10 adet fan aktif çalışıyor.
14700k için 90 derece çok iyi. Hemde fan devriniz %70 iken.
Eğer biraz daha iyi olmasını istiyorsanız 253 watt çekecek şeklinde kullanın.
İşlemci üreticisin belirlediği limite bile o değerleri alabilirsiniz. Ama dediğim gibi %70 fan devri ile 90 derece o işlemci için çok iyi. Hele 310 watt civarı çekiyorsa.

İşlemcinin watt ayarlarıyla oynamadım. Ama BIOS'tan 1.4volt yazan yerden 0.75 voltaj kıstık bu dereceler iyi diyorsanız icim rahatlar o zaman fan ayarlarını %70 yapayım. Mesela oyun esnasında alt sekme açınca özellikle 5. çekirdek 50 derece ya aç kapa yapıyorum 75 dereceye iğne atıyor. 😅😵

O halde sisteminizde Total'de 10 adet fan aktif çalışıyor.
14700k için 90 derece çok iyi. Hemde fan devriniz %70 iken.
Eğer biraz daha iyi olmasını istiyorsanız 253 watt çekecek şeklinde kullanın.
İşlemci üreticisin belirlediği limitle bile o başlangıçtaki performans değerlerini alabilirsiniz.
Ama dediğim gibi %70 fan devri ile 90 derece o işlemci için çok iyi. Hele 310 watt civarı çekiyorsa.

Bilgisayarcida serin yan temperli cam acikken işlemci stres testi yapioz 88'i geçmiyor eve getirip oyun oynadığımda geciyor.

İşlemcinin watt ayarlarıyla oynamadım. Ama BIOS'tan 1.4volt yazan yerden 0.75 voltaj kıstık bu dereceler iyi diyorsanız icim rahatlar o zaman fan ayarlarını %70 yapayım. Mesela oyun esnasında alt sekme açınca özellikle 5. çekirdek 50 derece ya aç kapa yapıyorum 75 dereceye iğne atıyor. 😅😵

Bilgisayarcida serin yan temperli cam acikken işlemci stres testi yapioz 88'i geçmiyor eve getirip oyun oynadığımda geciyor.
Oyun esnasında 88 derece görmesi çok zor. Eğer işlemci oyunda 200+ watt anlık çekmezse.
Dediğim gibi kasanız 10 fan ile mükemmel. bir hava akışına sahip.
Sıvı soğutucunun fanlarının dışarıya baktığından emin olun. Stres testinde 90 derece bu işlemciler için çok iyi. Ha eğer oyunlarda 90'ı görüyorsa o sıkıntı.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla fan devrini kısık kullanıyorsunuz.
Eğer kasanızın sessiz olmasını istiyorsanız egzoz fan ve sıvı soğutma fanı hariç tüm fanlarınızı 800 devirde tutun. Eğer yan kısımda bulunan fanlarda dışarıya doğru hava üflüyorsa onları içeri doğru üfleyecek şekilde ayarlayın.
Ve bize sisteminizin fotoğrafını paylaşın. Buradan bu şekilde yardımcı olmak zor.

Şimdi kasanız fabrika çıkışlı nasıl fan ayarlarına sahip olduğuna baktım. Alt tarafta ve yan tarafta bulunan fanlar dışarıya doğru havayı üflüyor. Buda çok verimsiz bir soğutma demek.
Eğer rgb şöleninden vazgeçip performans'a önem vermek istiyorsanız o fanları ters çevirin.
Hadi karşından baktığınızı göz zevkinizin bozulmamasını isteyebilirsiniz. O halde sadece alt tarafta bulunan fanların yönünü çevirmeniz yetecektir.

Son düzenleme:
Oyun esnasında 88 derece görmesi çok zor. Eğer işlemci oyunda 200+ watt anlık çekmezse.
Dediğim gibi kasanız 10 fan ile mükemmel. Bir hava akışına sahip.
Sıvı soğutucunun fanlarının dışarıya baktığından emin olun. Stres testinde 90 derece bu işlemciler için çok iyi. Ha eğer oyunlarda 90'ı görüyorsa o sıkıntı.
Eğer kasanızın sessiz olmasını istiyorsanız egzoz fan ve sıvı soğutma fanı hariç tüm fanlarınızı 800 devirde tutun. Eğer yan kısımda bulunan fanlarda dışarıya doğru hava üflüyorsa onları içeri doğru üfleyecek şekilde ayarlayın.
Ve bize sisteminizin fotoğrafını paylaşın. Buradan bu şekilde yardımcı olmak zor.

88 derece ya da 95 derece anlık oluyor oralarda tutunmuyor yani tutunduğu sıcaklıklar 75 80 arası oralar pik atıyor anlık ara ara yapıyor. Kasa konumu masanın altı arkası kapalı alanı dar arka fan dışarı atıyor sıvısogutma dışarı atıyor. Alt ve yan içeri üflüyor konumları doğru.

Dediğim gibi kasanız 10 fan ile mükemmel. Bir hava akışına sahip.

Şimdi kasanız fabrika çıkışlı nasıl fan ayarlarına sahip olduğuna baktım. Alt tarafta ve yan tarafta bulunan fanlar dışarıya doğru havayı üflüyor. Bu da çok verimsiz bir soğutma demek.
Eğer RGB şöleninden vazgeçip Performans'a önem vermek istiyorsanız o fanları ters çevirin.

Kontrol ettim dışarı üflemiyor. Performansla sıkıntım yok muazzam performans veriyor. Sıcaklık canımı sıkıyor. 3 5 ay sonra işlemci işe yaramaz hale gelsin istemiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-12-24-23-07-57-601_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-12-24-23-07-57-601_com.miui.gallery.jpg
    91,3 KB · Görüntüleme: 68
88 derece ya da 95 derece anlık oluyor oralarda tutunmuyor yani tutunduğu sıcaklıklar 75 80 arası oralar pik atıyor anlık ara ara yapıyor. Kasa konumu masanın altı arkası kapalı alanı dar arka fan dışarı atıyor sıvısogutma dışarı atıyor. Alt ve yan içeri üflüyor konumları doğru.
Evet tahmin ettiğim gibi bütün fanlar dışarı üflüyor. Bu sistem bu kasalar için çok verimsiz bir sistemdir. Ayrıca kasanın konumu da 1 ila 2 derece genel sıcaklığı( kasanın bütün bileşenlerinin ortalama sıcaklık değişimini kast ediyorum) artırabilir.

Kontrol ettim dışarı üflemiyor. Performansla sıkıntım yok muazzam performans veriyor. Sıcaklık canımı sıkıyor. 3 5 ay sonra işlemci işe yaramaz hale gelsin istemiyorum.
Eğerki fan teknolojisi bu şekilde ise ona bir şey diyemem. Ama benim bildiğim bu şekil konumlandırmayla içeri hava üfleyebilen fanları şimdilik lian li firmasından başkası üretmiyor veya üretemiyor.

Tam olarak anlayamadım demek istediğinizi ama kasanın hava akımını konumu etkiliyor olabilir mi dar havasız bir alanda duruyor.
Bakın efendim siz fan devri düşük olduğu ve odanızın serin olma ihtimalinden dolayı fanın dışarıya üflediğini anlayamamış olabilirsiniz. Ama fanların yerleşme biçiminden ben onların dışarıya üflediğini anlıyorum. Sadece yanlarda bulunan ve alt tarafta bulunan fanların yönlerini değiştirirseniz rahatlıkla genel sıcaklıkta 2 ila 3 derece bir sıcaklık farkı olacaktır. Yaz ayında bu değer 5 ila 7 arasında bile olabilir. Tabi odanızda klima yoksa.
Ve fan ayarlarını yapmanızdan sessizliğe de önem verdiğinizi anlıyorum. Bunun içinde sıvı soğutma ve egzoz fan hariç kalan fanların fan devirlerini 800 rmp de sabit bırakırsanız ses sorununun önüne geçersiniz. Ve aradaki ses farkını sıvı soğutucu ve egzoz fanınızın ağır yük altında maksimum devirde çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Şu anda bu şekilde kasanızda içeriye hava alan hiç bir fan bulunmamaktadır.
Bu fan dizilimi ekran kartını da boğabiliyor ve bu yüzden ekran kartı daha yüksek fan devirlerine çıkma ihtiyacına gerek duyuyor.

Evet tahmin ettiğim gibi bütün fanlar dışarı üflüyor. Bu sistem bu kasalar için çok verimsiz bir sistemdir. Ayrıca kasanın konumu da 1 ila 2 derece genel sıcaklığı( kasanın bütün bileşenlerinin ortalama sıcaklık değişimini kast ediyorum) artırabilir.

Eğer ki fan teknolojisi bu şekilde ise ona bir şey diyemem. Ama benim bildiğim bu şekil konumlandırmayla içeri hava üfleyebilen fanları şimdilik Lian Li firmasından başkası üretmiyor veya üretemiyor.

Tam anlayamadım demek istediğinizi ama Thermaltake T25 kasa varkende bu şekildeydi sıcaklıklar bir de onda kapaklar açıktı kasa küçük olduğu için.

Bakın efendim siz fan devri düşük olduğu ve odanızın serin olma ihtimalinden dolayı fanın dışarıya üflediğini anlayamamış olabilirsiniz. Ama fanların yerleşme biçiminden ben onların dışarıya üflediğini anlıyorum. Sadece yanlarda bulunan ve alt tarafta bulunan fanların yönlerini değiştirirseniz rahatlıkla genel sıcaklıkta 2 ila 3 derece bir sıcaklık farkı olacaktır. Yaz ayında bu değer 5 ila 7 arasında bile olabilir. Tabii odanızda klima yoksa.
Ve fan ayarlarını yapmanızdan sessizliğe de önem verdiğinizi anlıyorum. Bunun içinde sıvı soğutma ve egzoz fan hariç kalan fanların fan devirlerini 800 rmp de sabit bırakırsanız ses sorununun önüne geçersiniz. Ve aradaki ses farkını sıvı soğutucu ve egzoz fanınızın ağır yük altında maksimum devirde çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Şu anda bu şekilde kasanızda içeriye hava alan hiçbir fan bulunmamaktadır.
Bu fan dizilimi ekran kartını da boğabiliyor ve bu yüzden ekran kartı daha yüksek fan devirlerine çıkma ihtiyacına gerek duyuyor.

Yarın A4 kağıdıyla kontrol edeceğim. Fanların yönünü ses konusunda problemim yok artirabilirim. Sessizlik sıcaklıktan daha önemsiz benim için ayarlamamamin sebebi ayar yapmayı bilmediğimden.

Tam anlayamadım demek istediğinizi ama Thermaltake T25 kasa varkende bu şekildeydi sıcaklıklar bir de onda kapaklar açıktı kasa küçük olduğu için.

Yarın A4 kağıdıyla kontrol edeceğim. Fanların yönünü ses konusunda problemim yok artirabilirim. Sessizlik sıcaklıktan daha önemsiz benim için ayarlamamamin sebebi ayar yapmayı bilmediğimden.
Bende pek boş değilim. Boş olduğum zaman sizlere yardımcı olmaya çalışırım. Beni etiketleyerek konu açın veya buradan yanıt verin bir müddet sonra dönüş yapabilirim.

Bende pek boş değilim. Boş olduğum zaman sizlere yardımcı olmaya çalışırım. Beni etiketleyerek konu açın veya buradan yanıt verin bir müddet sonra dönüş yapabilirim.

Teşekkürler yarın sonucu sizi etiketliyerek yazarım. Aslında fan ayarları için yardım lazım. Sıvısogutmanin hızını ayarlamak için falan

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı