i7-14700K işlemci 100 dereceyi görüyor

-Güç tüketimi.
-Topladığım sistemdeki veriler.
-Kullanıcı geri dönüşleri, forum konuları ve incelemeler.

Biz Arctic 360 ile soğutamıyoruz o işlemciyi.
O zaman bunun hakkında da bilginiz vardır diye düşünüyorum.

Intel says it has found the issue causing 13th and 14th Gen CPUs to crash

Ben bu açıklamalar yapılmadan önce satın almıştım maalesef, bunun soğutucularla alakası olduğunu düşünmüyorum o yüzden.

Resim atma imkanın var mı bir de görsel olarak bakmak lazım.
Tabii.

Çekerken fark etmemişim, arkada çıkış fanı henüz yok 1-2 güne elime ulaşacak. Ama işlemci üzerine etkisi ne kadar olur bilemiyorum.

Dosya Ekleri

• kasa.jpg
    kasa.jpg
    81,4 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Ben bu açıklamalar yapılmadan önce satın almıştım maalesef, bunun soğutucularla alakası olduğunu düşünmüyorum o yüzden.

Bilgim var, çok fazla voltaj çektiği için hasar alıyor, güncelleme geldi, arızalanlar garanti yoluna gidecek, söylediklerine göre diğer işlemciler arızalanmayacak.

Ama bu güncelleme işlemcinin yüksek güç tüketimini ve ısınmasını fazla etkilemedi.

Bilgim var, çok fazla voltaj çektiği için hasar alıyor, güncelleme geldi, arızalanlar garanti yoluna gidecek, söylediklerine göre diğer işlemciler arızalanmayacak.

Ama bu güncelleme işlemcinin yüksek güç tüketimini ve ısınmasını fazla etkilemedi.
Undervolt yapmakla alakalı fikriniz nedir peki?

Tabii.

Çekerken fark etmemişim, arkada çıkış fanı henüz yok 1-2 güne elime ulaşacak. Ama işlemci üzerine etkisi ne kadar olur bilemiyorum.
Arkadan egzoz fan olarak çıkışı yoksa içeride biraz ısı birikmesi olacak ve ısınan hava yukarıya yükseleceğinden cpu radyatörü devirdayım yaparken yetersiz kalacak ve fanlarda yeterli olamadığı durumda bu dediklerin olur.
Ve ekran kartının yonundan dolayında içeride ki ısı yukarıda etkisi çok olur.

Arkadan egzoz fan olarak çıkışı yoksa içeride biraz ısı birikmesi olacak ve ısınan hava yukarıya yükseleceğinden cpu radyatörü devirdayım yaparken yetersiz kalacak ve fanlarda yeterli olamadığı durumda bu dediklerin olur.
Ve ekran kartının yonundan dolayında içeride ki ısı yukarıda etkisi çok olur.
Biraz önce elime ulaştı fan taktım ve test ettim pek bir fark yaratmadı açıkçası

O işlemcinin UV ayarlarına hakim değilim, ama güç tüketimini azalatma dışında başka çare yok, isterseniz onunla ilgili ayrı bir konu açın.
Aslında onu amaçlıyordum ben de zaten. İlle yeni başlık açmam gerekiyor mu yoksa bu başlık altında yardımcı olabilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı