i7 14700K ve RTX 4070 Ti sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Sw0rd

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımda sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Bu yüzden anakartımı aynı model, SSD'mi aynı model ve soğutucumu aynı model parçalarla sıfırlarıyla değiştirdim ama sorunum çözülmedi. Halen mavi ekran hatası almaya devam ediyorum. Ne yapabilirim? Dump dosyalarımın linki:

Sistemim:
  • MSI Tomahawk Z690 DDR5.
  • G.Skill Trident Z5 RGB CL36 X4 RAM.
  • MSI Gaming X Trio RTX 4070 Ti.
  • Intel i7 14700K CPU.
  • MSI MAG CoreLiquid 360r V2 AiO.
  • Kingston Fury 500GB SSD.
  • Kingston 500GB snv2s SSD.
  • MSI MPG A850G PCI-E5 850W 80+ Gold.
  • Ek olarak Lian Li kontrolcüm var ve bunlara bağlı ekran kartı ve anakart RGB kablolar bağlı.
Formatladım ayrıca yine işe yaramadı. BIOS yazılımım güncel ve tekrar sıfırdan kurdum işe yaramadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
realitek güncel msi sitesi üzerinden baktığımda. Şuan formatladım tekrar sadece drivler yüklü yine mavi ekran verdi. Xmp açık ama memory test yaptım hata verdi acaba ondan mı

Realitek güncel MSI sitesi üzerinden baktığımda. Şu an formatladım tekrar sadece drivler yüklü yine mavi ekran verdi. XMP açık ama Memory test yaptım hata verdi acaba ondan mı?

2x16 RAM için üretilen frekansı 4 RAM'de kullanıyorsun. XMP ayarını kapat öyle kullan.

4 ram için xmp yapmak için ne yapmamız gerekiyor peki

Öyle yapınca fps düşüşü yaşıyorum

Ben daha yüksek performans almak için aldım 2 tane daha 😀

4 RAM için XMP yapmak için ne yapmamız gerekiyor peki

Öyle yapınca FPS düşüşü yaşıyorum

Ben daha yüksek performans almak için aldım 2 tane daha 😀

Dostum, daha sonra farklı bir konu açıp özel OC ayarlarsın. XMP kapatınca mavi ekranlar kesiliyor mu onu söylemen lazım.

Tamamdır hocam ramleri şimdi 2 sini servise gönderdim yorumunu okumadan gelsinler bakacağım bu arada dediğin şeyi vektron a sordum 4 ünü takınca xmp açık olması sorun yaratmaz biz zaten öyle test ediyoruz dedi ve testi memoryle gerçekleştiriyoruz dedi haftaya gelecek durum bildirisi atacağım

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı