i7-14700K vs R7-9700X

PAROXYSM

Hectopat
Bir oyun sistemi toplamayı düşünüyorum. Bu iki işlemci arasından hangisini tercih etmeliyim? Aralarında büyük bir fiyat farkı da yok. Intel'in daha çok ısındığını okudum ama 360mm soğutucu ile kullanacağımdan sorun olmaz diye düşünüyorum.
İki işlemcinin karşılaştırma videosunu gördüm ama 1080P'de test edilmiş. Bunu işlemcinin sınırlarını zorlamak için yapıyorlar ama ben oyunu 2K veya 4K'da oynayacağımdan benim için pek de anlamlı bir test değil.

Bir oyun sistemi toplamayı düşünüyorum. Bu iki işlemci arasından hangisini tercih etmeliyim? Aralarında büyük bir fiyat farkı da yok. Intel'in daha çok ısındığını okudum ama 360mm soğutucu ile kullanacağımdan sorun olmaz diye düşünüyorum.
İki işlemcinin karşılaştırma videosunu gördüm ama 1080P'de test edilmiş. Bunu işlemcinin sınırlarını zorlamak için yapıyorlar ama ben oyunu 2K veya 4K'da oynayacağımdan benim için pek de anlamalı bir test değil.

Ryzen'i tercih edin hocam sorunlu diye biliyorum i7.

Ryzen'i tercih edin hocam sorunlu diye biliyorum i7.
Tam olarak Intel'deki sorun nedir? Her tarafta "Intel alınmaz AMD al." deniyor ama sebebi nedir açıklayan yok.

Sunduğum seçenekler arasında 7800x3d yok. Şu anki popülaritesi sebebiyle fiyatı şişirilmiş bir işlemciyi almaya da hiç niyetim yok. Onun yerine 9700x'i tercih ederim.

Sistem oyun ağırlıklı ise 14700K yerine 13600/14600K daha mantıklı olur fakat ben Intel'in son zamanlarda sorunlarından dolayı tavsiye etmem. Fazla voltaj ile işlemci yakma olsun, stabilite bozulması olsun bir çok sorun yaşadı Intel, microcode düzeltmesi var fakat uzun vadede sonuçları görmek gerekecek.

9700X oldukça güçlü bir işemci ama 7700 / X arasında fark çok yok, benim tavsiyem 7700 almanız, ileride bir X3D işlemciye yükseltirsiniz.

Ayrıca X3D olmayan işlemciler RAM ve RAM zamanlamalarına oldukça bağımlı, 6000MHz CL30 kit tercih edin, eğer daha da fazla performans için ek uğraşmak istiyorsanız araştırma yaparak zamanlamalar ile de oynayabilirsiniz.

İkisi de oyun performansı olarak denk işlemciler. AMD, AM5 soket için 2027'ye kadar destek verdi. Hem daha az ısınıyor hem de 9000 serisi stabil. 14700k alırsan en fazla 14900KS takabilirsin. 9700X alırsan 9950x3D ve piyasaya çıkmamış 11.nesil Ryzen işlemcileri bile yüksek ihtimal takabileceksin. Isınıyor mu veya bozulacak mı gibi bir dertte yok.

Intel'de sıfır alınabilecek tek işlemci serisi Core Ultra. Onunda oyun performansı zayıf. Hem de sonraki nesilde soket değiştirmesi muhtemel.

Güvenli limanda kalmanı öneririm.

14.nesil sorunu aşırı voltaj talebinden kaynaklıydı. İntel bu durumu çözdüğünü iddia etsede risk almaya değmez. @PAROXYSM

Intel'den uzak dur. Yüksek voltaj vererek AMD'yi geçmeye çalıştı ama milletin elinde kaldı işlemciler. Sonra da Micro code yayınlayarak çözüyorum dedi ama orada yalan söyledi Intel. çünkü fiziksel olarak problem olan bir şeyi yazılımla düzeltemezsin temel de sorun var.

Son düzenleme:
Tam olarak Intel'deki sorun nedir? Her tarafta "Intel alınmaz AMD al." deniyor ama sebebi nedir açıklayan yok.

Sunduğum seçenekler arasında 7800x3D yok. Şu anki popülaritesi sebebiyle fiyatı şişirilmiş bir işlemciyi almaya da hiç niyetim yok. Onun yerine 9700X'i tercih ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunlara bakabilirsin.

Sunduğum seçenekler arasında 7800x3D yok. Şu anki popülaritesi sebebiyle fiyatı şişirilmiş bir işlemciyi almaya da hiç niyetim yok. Onun yerine 9700X'i tercih ederim.

Fiyatı şişirilmiş diye almamanın anlamı yok oyun oynuyorsan en guclu işlemciler 3D işlemciler.

Tavsiyelerinizden dolayı 7700x veya 9700x almaya karar verdim. Ekran kartını 4080 super almayı düşünüyorum ama biraz daha bekleyip RTX 50 serisine de yönelebilirim. Bu işlemciler bu kartları beslemekte sorun yaşamaz değil mi? @Taloji @bluerr @Atamyolundayız

Technopat Haberler

Geri
Yukarı