i7 2600 sistem format sonrası eski performansını vermemeye başladı

Klavyecik

Zeptopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz (8 CPUs), ~3.4GHz
16384MB RAM
Windows 10 Pro 64-bit
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Selamünaleyküm öncelikle kolay gelsin.
Geçenlerde bilgisayarıma format attım format attıktan sonra CS2'de önceden sabit 60 100 FPS arası alıyordum, formattan sonra ne olduysa bilmiyorum 70 80 FPS veriyor, sabit ilerliyor 5 6 dakika sonra bir anda 15 20 FPS düşüyor ve 5 10 dakika arası sürüyor. Zaman aralığı bittikten sonra tekrar FPS yükseliyor. Sebebi nedir nasıl çözebiliriz, yardımcı olur musunuz?

Sistemim güncel.
Driverlerim güncel.
Sistem yeni ve temiz.
NVIDIA ekran kartı ayarlarım hepsi performansta.
Oyun içi ayarlarım hepsi düşükte ve performansta, önceki ayarlarıyla aynı.

Sistem özelliklerim:
Intel i7 2600 3.40 GHz 8 CPU.
16 GB RAM.
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.
250 GB SSD.

Termal macun yenileme zamanı gelmiş olabilir sistem fazla ısınınca soğutma amaçlı performans kesiyor olabilir. Yine aynı şekilde fanlarla alakalı bir sıkıntı varsa bilgisayar kendini soğutamayabilir.

Termal macun yenileme zamanı gelmiş olabilir sistem fazla ısınınca soğutma amaçlı performans kesiyor olabilir. Yine aynı şekilde fanlarla alakalı bir sıkıntı varsa bilgisayar kendini soğutamayabilir.
Termal macununu 6 ay önce yaptırdım ısı değerli stabil kontrol etmiştim.

Termal macununu 6 ay önce yaptırdım sıcaklık değerli stabil kontrol etmiştim.

Termal macunun ömrü 6 ay zaten. Oyunu açıp drop vermeye başlayana kadar oynayın sonra Core Temp programı üzerinden sıcaklık değerlerini kontrol edin. Eğer sıcaklıkla alakalı bir sıkıntı değilse ya driverla alakalı ya da ekran kartı ayarlarıyla alakalı olabilir.

Termal macunun ömrü 6 ay zaten. Oyunu açıp drop vermeye başlayana kadar oynayın sonra Core Temp programı üzerinden sıcaklık değerlerini kontrol edin. Eğer sıcaklıkla alakalı bir sıkıntı değilse ya driverla alakalı ya da ekran kartı ayarlarıyla alakalı olabilir.
Şimdi deneyeceğim ısıları paylaşırım

yaklaşık 10 15 dakika oynadıktan sonraki ısıları böyle.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    11,4 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Şimdi deneyeceğim ısıları paylaşırım

yaklaşık 10 15 dakika oynadıktan sonraki ısıları böyle.
ısılarda sıkıntı yok gibi.Nvidia ayarlarında fps kaybına neden olabilecek birşeyler olabilir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    8,3 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    8 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    8,1 KB · Görüntüleme: 19

Technopat Haberler

Geri