i7-2600 ve eski nesil i7 işlemciler hala iyi mi?

Rehber güzel fakat şöyle bir durum var. Bahsettiğiniz ekran kartlarının güncel fiyatları bu işlemcilerin kat kat üzerinde. Eğer 2021'de güncel bir ekran kartı alıyorsanız DDR4 ve AM4 soket bir anakart kullanmanızı ve Ryzen işlemci kullanmanızı tavsiye ederim. Her şey darboğaz değil.

Kıyaslama kıstası nedir burda? Birbirinin dengi olarak kabul edilemezler çünkü aralarında 10 sene fark var.
Elbette, ben zaten güncelliğini ve çoklu çekirdek performansında artık tamamı ile önemini yitirdiğini belirtmek için karşısına 1600 AF'yi koydum. Tam okursanız çok daha iyi anlarsınız.
Tabii ki, her şey darboğaz değil. Ben zaten bütçesi olmayan ama elinde hazır kartı olan kullanıcı için derledim bu makaleyi. Şahsen benim bütçem olsa, Ryzen 5. nesil bir sistem dizerdim doğrusu. Ülke şartlarında artık her şey paraya bakıyor.

Gayet güzel rehber elinize sağlık 2700K kullandım hala gayet taş gibi eskilerden beri Intel yapıyor bu sporu.

Şaka değil. İntel'den İ7 ve ''K'' ibareli işlemci alıyordun ömürlük oluyordu eskiden.
İntel tekel olduğu ilk zamanlar kötü işler yapmıyordu. Ama tekelleşme sorununun sonlarına doğru iyice kendilerini mahvettiler. Örneğin i7-6700 ile i7-7700 arasında fark yoktu. Dalga geçmek için çıkarttılar zannetmiştim 7. nesil işlemcileri.

6. nesilden sonra Intel öldü zaten. 7. nesil fazla satmadı, yeni sistem toplayacaklar bir göz gezdirdi bu kadar. 8. nesil değişikti. 9. nesil berbat. 10. nesil alt seriler acayip başarılı oldu fiyatlarına göre. (i3, i5) 11. nesil daha tam belli değil ama soba oldukları çok belli.

10. nesil aslında her kademede iyi idi. Sadece biraz fazla güç tüketiyordu 10900K, onun dışında güzeldi. Ben memnunum performans konusunda. Ama keşke 14nm+++ olmasaydı. Ama Intel transistor yoğunluğu olarak AMD'den daha iyi. Çünkü Intel'in çıkaracak olan 10 Nm yarı iletkeni, TMSC'nin yaptığı 7nm yarı iletkenine denk. Yani demek oluyor ki İntel ve AMD aynı yarı iletkenlikte bir işlemci tasarlarsalar, İntel Transistor yoğunluğu olarak çok daha önde.
11. nesil ise 11600 ve 11400 den başka işlemci almazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…