i7 2600 ve GTX 1050 Ti Sistem Uyumu

LiveForACause

Decapat
Yer
Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Mühendis-Muhasebe
Merhaba,

Aşağıdaki sistem parçaları birbiriyle uyumlu mu yoksa aralarında bir uyumsuzluk mu var? Özellikle 1050Ti için sıkıntı olur mu?

Bir de monitörde görüntü üzerinde dalgalanmalar oluyor. Sanki eski kameralarla TV yada monitör ekranını çekerken oluşan titreşim gibi. (Not: Aktif VGA-HDMI dönüştürücüyü ve monitör-ekran kartı hertz değerlerini kontrol ettim.)

pc_özet.jpg

Çözüm
Sizce 2011 yılında çıkmış bir işlemciyi 2019 da kullanmak mantıklı mı ?
İ5 6400 veya İ5 7400 Öneririm.
Yeri geldiğinde yeni bir işlemci almaktan 10 kat daha mantıklı. Siz sanıyorsunuz ki yeni nesil olmayınca kötü. Adam 1050 TI ile kullanacak. İşlemcisi günümüzdeki giriş-orta seviye işlemciler kadar güçlü ve 1050 TI'a darboğaz yapmaz. Neden gidip yeni bir PC toplasın ki? Gayet yeterli işlemcisi de. Tekrar söylüyorum, yanlış bilgilendirmeyin.
Bende 100% emin olmadığım için olabilir dedim zaten
Madem emin değilsin neden cevapladın ki? Ve yanlış cevapladın darboğaz yapmaz.
Sistem birbiriyle uyumlu ve hoş bir sistem. Monitördeki sorunun 3 sebebi olabilir;
Monitör kaynaklı problem, kablolardan kaynaklı problem, ekran kartı çıkışındaki soketten (düşük ihtimal). Kasayı alıp HDMI kablosu ile TV'ye bağlamayı deneyin.

Yanlış bilgilendirme yapmayın!
i7 2600 GTX 1060'a kadar kullanılabilecek bir işlemcidir. 1060'a çok az darboğaz yapar. 1050 TI ile sıkıntısız çalışır.
Sizce 2011 yılında çıkmış bir işlemciyi 2019 da kullanmak mantıklı mı ?

@ardayzr Bunun eski olması ile alakası yok. Önemli olan performans. i7-2600'ü Günümüz işlemcileri ile kıyaslayacak olursak giriş-orta seviye arasına girebilir. 1050Ti ile darboğaz yapması imkansız.
Bende 100% emin olmadığım için olabilir dedim zaten

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı