i7 2600 Yeterli Mi?

Manny

Kilopat
Daha fazla  
Şu an sistemimde i7 2600 3.4 GHz işlemci var yakın zamanda takviye olarak RAM ve ekran kartı almayı düşünüyorum fakat bazı arkadaşlarım işlemcinin yetersiz olacağını söylüyor. Sizce işlemciyi de değiştirmeli miyim?

Eğer işlemci sorun çıkarmazsa sistemimde yapacağım değişiklikler.

4x2 1600 MHz hi level RAM var bir tane 4'lük RAM'i çıkartıp 8 GB aynı model RAM takıp toplamda 12 GB RAM yapmayı düşünüyorum.

Ekran kartı olarak da MSI RX570 Armor OC 4 GB 256Bit versiyonunu almayı düşünüyorum. Güncel oyunlar için yeterli olur mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
i7 3820 ve RX 570 kullanıyorum. Şu an istediğim oyunları rahatlıkla oynayabiliyorum. İşlemcinize OC yapabilirsiniz. İşlemciyi değiştirmeye kalksanız sistemi komple değiştirmek zorunda kalıyorsunuz.

Bir dörtlük bir de sekizlik RAM takarsan nasıl bir performans alırsın bilemiyorum. Ekran kartınız nedir? RX570'e yakın ama biraz daha alt model bir ekran kartı takarsanız o işlemci o ekran kartını rahatça çalıştırır. Az önce YouTube'da RX480 ile Star Wars Jedi: Fallen oynandığını gördüm High ayarlarda Dual RAM ile beraber bir araştırın isterseniz

Ne mantığı var ki bunun? Zaten almak istediği GPU sistemi ile uyumlu bir GPU. Daha güçlü bir GPU almak isterse işlemci güncellemesi gerekebilir.
Upgrade yapabilecekken 9 senelik işlemci kullanmanın ne mantığı var peki? Biz de biliyoruz besleyebileceğini, yazdığım ilk mesajı oku. Ne demişim ben? Upgrade yapabileceksen DDR4 sisteme geçmen hem daha uzun ömürlü olur hem daha güncel olur demişim. İş sadece sisteme GPU'nun uyumlu olması ile bitmiyor.

Upgrade yapabilecekken 9 senelik işlemci kullanmanın ne mantığı var peki? Biz de biliyoruz besleyebileceğini, yazdığım ilk mesajı oku. Ne demişim ben? Upgrade yapabileceksen DDR4 sisteme geçmen hem daha uzun ömürlü olur hem daha güncel olur demişim. İş sadece sisteme GPU'nun uyumlu olması ile bitmiyor.

Daha az para harcamak bunun mantığı. İşlemcinin yaşından çok performansı önemli. DDR4 ve PCI-e 3.0 desteği yok işlemcinin ama sistem için yeterli. İşlemci değiştirip yapacağı masraf alacağı performansa değmez.

Şu an ihtiyacı yok, uzun ömür mantığı saçma değil mi? İleride ihtiyacı olursa değiştirir zaten. Konuyu da yeterli ise değiştirmeyim diyerek açmış.

Daha az para harcamak bunun mantığı. İşlemcinin yaşından çok performansı önemli. DDR4 ve PCI-e 3.0 desteği yok işlemcinin ama sistem için yeterli. İşlemci değiştirip yapacağı masraf alacağı performansa değmez.

Şu an ihtiyacı yok, uzun ömür mantığı saçma değil mi? İleride ihtiyacı olursa değiştirir zaten. Konuyu da yeterli ise değiştirmeyim diyerek açmış.
Alakası bile yok dostum, DDR3 olması ve PCIe 3.0 olmaması başlı başına bir eksik zaten. Bak sana ilk yazdığım mesajı koyuyorum belli ki okumamışsın;
RX 570 ile BF1-V gibi işlemciye yüklenen oyunlarda darboğaz yapacaktır. Ancak işlemci sömürmeyen oyunlarda sıkıntı yaratmaz. Ancak ben yine de işlemcinizi yükseltmenizden yanayım, 2. nesil çok eski bir işlemciye sahipsiniz.
Bu mesajımda açıkça işlemcisinin ekran kartını bazı istisnalar dışında besleyebileceğini belirtmişim. Ve bütçe olması halinde daha güncel bir DDR4 sisteme geçebileceğini söylemişim.

Yani burda inisiyatif konu sahibinde. Bütçesi varsa upgrade ile güncel bir sistem dizer, yoksa GPU'sunu alıp bu işlemci ile kullanır.

Bu konuyu daha fazla dillendirmeye lüzum yok, konu amacından sapıyor.

Ben anlamıyorum arkadaş, ne bu eski işlemci düşmanlığı? Sanki DDR3'ün normal bir kullanıcı için dağlar kadar farkı varmış gibi konuşuyorsunuz. Şu an DDR4 önerdiğiniz seri yakında DDR5 çıktığında çöp mü olacak? Ne bu zihniyet anlamadım. i5-3470 bile RX570 besleyebiliyorken i7-2600'ü sadece güncel bir platform için değiştirmenin hiçbir mantığı yok. i7 2600 R3 1200'den daha güçlü bir işlemci ve anca yükseltmeyi hissedebilecek işlemci olan R5 1600 AF'yi alsa kendi başına 820TL. Neden bu kadar koysun? Çünkü güncel. :D

Alakası bile yok dostum, DDR3 olması ve PCI-e 3.0 olmaması başlı başına bir eksik zaten. Bak sana ilk yazdığım mesajı koyuyorum belli ki okumamışsın;

Bu mesajımda açıkça işlemcisinin ekran kartını bazı istisnalar dışında besleyebileceğini belirtmişim. Ve bütçe olması halinde daha güncel bir DDR4 sisteme geçebileceğini söylemişim.

Yani burada inisiyatif konu sahibinde. Bütçesi varsa upgrade ile güncel bir sistem dizer, yoksa GPU'sunu alıp bu işlemci ile kullanır.

Bu konuyu daha fazla dillendirmeye lüzum yok, konu amacından sapıyor.

Ben okudum ama yazdığının hiçbir mantığı yok. Konuyu açan insan zaten eski bir işlemci kullandığını bilmiyor mu?

Yeterli mi değil mi diye soruyor sistem için, aradığı cevap bu. Yeni nesil daha iyi demek manasız.

PCI-e 3.0'ın artısı %1-2.

Daha fazla uzatmaya gerek yok, konuyu uzatmayın.

Benim mesajlarıma manasız demekten başka yaptığınız bir şey yok. DDR4'ü göz ardı edip PCIe 3.0'da %1-2'lik fark var demek mantıksız üstü mantıksız bir yorum.

Üstelik inisiyatifin konu sahibinde olduğunu belirtmeme rağmen halen daha polemik yaratıyorsunuz. Sonra da konuyu uzatan kişi oluyorum, iyiymiş harbiden 🤣
Ben anlamıyorum arkadaş, ne bu eski işlemci düşmanlığı? Sanki DDR3'ün normal bir kullanıcı için dağlar kadar farkı varmış gibi konuşuyorsunuz. Şu an DDR4 önerdiğiniz seri yakında DDR5 çıktığında çöp mü olacak? Ne bu zihniyet anlamadım. i5-3470 bile RX570 besleyebiliyorken i7-2600'ü sadece güncel bir platform için değiştirmenin hiçbir mantığı yok. i7 2600 R3 1200'den daha güçlü bir işlemci ve anca yükseltmeyi hissedebilecek işlemci olan R5 1600 AF'yi alsa kendi başına 820TL. Neden bu kadar koysun? Çünkü güncel. :D

Bazı insanlar düzgün bir üslup ile ne yazık ki tartışamıyor, çok acı.

Arkadaşı yanlış yönlendirdiğiniz için müdahale ettim, polemik yaratmadım. Bu şekilde çirkinleşmek hoş değil. Polemik yaratan sizsiniz ve ben bu şekilde konuşmanıza müsaade etmem.

İyi akşamlar.

İşlemcin Ryzen 3 1200'den bir adım daha önde bir CPU RX 570'de sıkıntı çıkaracağını zannetmem 4C@8th bir işlemci sorun olmaz derim :) mümkünse 2x8GB Dual Channel RAM yapabilirsiniz bütçe meselesi ama alamam derseniz 4+8 GB olması için MHz ve CL değerleri birbirini tutmalıdır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı