i7-2600K O.C için soğutucu önerisi

alptekin1caner

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Uzmanı
Merhabalar,

Masaüstü bilgisayarımda kullandığım işlemci 3,80Ghz hızında çalışıyor Turbo Boost ile ve stok fan kullanıyorum haliyle oyunlarda biraz ısınma sorunu yaşayabiliyorum fakat fazla etki etmiyor. Ben hem oyunlarda ısı sorununu çözmek hemde fazla bir sorun yaratmayacaksa 4,00Ghz' ye kadar çekmeyi düşünüyorum...

Sizce hangi model bir soğutucu almalıyım ve 4,00Ghz' ye çekmem işlemci için yorucu bir sorun olur mu? İleride de işlemciyi aynı tutup ekran kartını upgrade yapmayı planlıyorum...

Diğer sistem bileşenlerim: Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3 - Intel Core i7-2600K 3.80Ghz - Corsair Vengeance 2x4Gb 1600Mhz - Asus GTX 560Ti TOP Edition - Corsair ForceGT 60Gb - Kingston HyperX 3K 120Gb - WesternDigital Caviar Black 500Gb - Corsair HX850 - Corsair Graphite 600T White Edition

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 3.80 GHz kullanırken yetersizlik yaşamıyorsan boşu boşuna işlemcini zorlama. Ne kadar iyi soğutursan soğut, O.C her şartta işlemcinin ömrünü azaltır. Az yada çok. Bu nedenle eğer işlemci darboğaz sorunu yaşamıyorsan ki GTX 560Ti ile zaten yaşamazsın, bence durduk yere hiç gerek yokken O.C yapma.
İşlemci soğutucuya gelecek olursak... Stok fan kullanma taraftarı değilim şahsen. İyi bir soğutma ile hem işlemcinin ömrünü uzatırsın, hem de optimum performansta kullanırsın. Bütçen varsa
Cooler Master Hyper TX3 Evo Lga 775/1155/1156/1366 & bunu öneririm. Bu ürünü en ucuza satan güvenilir site de bu. Bilgin olsun.
Thermaltake Contac21 CPU Soğutucusu CL-P0600 İntel 1366/1155/1156/775 AMD FM1/AM3 /AM3/AM2 - Netsiparis.Com Bu ürün de aynı şekilde son derece başarılı ve sessiz bir ürün. Netsipariş'ten daha önce bir kez alışveriş yapmıştım. Sorunsuz hatta ortalamanın üzerinde bir hizmet aldım. Ürün bir adet fan ile yollanıyor. Fakat 2 adet fan takmak için gerekli aparatları kutudan çıkıyor. Dilersen kendin alıp fan takabilirsin ama genel olarak kullanıcı yorumlarında tek fanın rahatlıkla yettiği söyleniyor.

Bütçen daha kısıtlıysa tek bir ürün önereceğim.
Cooler Master X Dream i117 LGA 775/1155/1156 İşlemci Soğutucu Sessiz bir ürün diye biliyorum. Soğutma konusunda çok fazla fark yaratmaz 4-5 derece aşağı çekebilir, fakat stok fana göre ciddi ses farkı olur.
Umarım yardımcı olmuşumdur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı