i7-2600K sistem GTA Online’da düşük FPS veriyor

Gökselyesilyurt

Hectopat
Bugün GTA V satın aldım. Oyun story modunda 150 ve 100 arası FPS verirken Online girince 40 FPS alıyor. Sistemimim i7 2600K, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB ekran kartı. Bu kadar düşmesi normal mi? VSync kapalı. Çok kötü bir sistemim olduğunu düşünmüyorum. Grafik ayarlarını düşüyorum, bu sefer daha da az FPS veriyor. Yardım olursanız çok sevinirim.

Bugün GTA V satın aldım. Oyun story modunda 150 ve 100 arası FPS verirken Online girince 40 FPS alıyor. Sistemimim i7 2600K, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB ekran kartı. Bu kadar düşmesi normal mi? VSync kapalı. Çok kötü bir sistemim olduğunu düşünmüyorum. Grafik ayarlarını düşüyorum, bu sefer daha da az FPS veriyor. Yardım olursanız çok sevinirim.
İşlemci oyundan ve grafik kartından yaşlı zaten. 2600K ile 1060 illaki darboğaz yapmıştır.

Artı -1 Eksi
Aynı işlemciyi kullanıyorum Kullandığınız GPU ile aşırı şekilde darboğaz yapacak bir kart değil. Değerleri paylaşın lütfen. Ayrıca sunucu da çok fazla oyuncu var ise FPS düşmesi yaratabilir.

Basit Çözüm Önerisi: Oyun esnasında FPS düşmeye başladığı zaman oyunu alt sekmeye alın. Daha sonra tekrar oyuna dönün. FPS eski haline gelebilir (Zamanında GPU RX460 kullanırken benim de başıma aynı olay geliyordu, ben bu şekilde çözüyordum).

Ya tamam gene sistem öldüren, bilgisayardan anlamayan sadece "bilgisayarın eski kardeş değiştir, o çöp artık hehehe" diyen arkadaşlar gelmeden şunları söyleyim. Bi' DDU ile driver kaldırıp yeniden yükleyin son sürüm. Kayıt defteri temizliği ve virüs temizliği yapın. Windows Update'lerini yapın.

1-1080p de oyun oynuyorsan işlemcin darboğaz yapabilir. 2K ile denemeni öneririm.
2-İşlemcini sıkılmadan 4.2 ghz'e OC yapabilirsin. Aynı işlemciden bende de var. Sıvı soğutma ile çok rahat 4.4 ghz'de kullanabiliyorum. Sen stabil 4.2 ghz'de kullanabilirsin hava soğutma ile.
3-Online FPS düşmelerinin başka nedenleri de olabilir. Onları da ekarte etmende fayda var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı