i7 2600K ve RX 590 Ani FPS Düşmesi

batuycx

Centipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İşletim sistemimin özellikleri:

İşlemci: Intel Core i7 2600K 3.40 GHz 8 cekirdek 3.7 GHz
Ekran kartı: Radeon RX590+ 8 GB (sıfır)
RAM: 16 GB.
PSU: Gigabyte 700W.
Sistem: Win10 64 Bit
Xigmatek kasa 6 soğutucu fan

Oynadığım oyun World of Tanks ve GTA5.özellikle World of Tanks. FPS oyunu oldugundan dolayı 130 140'larda ki FPS değerim anlık olarak 30'lara düşüyor, uzun kullanımda 10'lara bile düştü. Bir anda yükseliyor fakat takılmalar oluyor. Tam birini vuracağım bir anda yok oluyor takılmadan dolayı. Bu durum canımı cok sıkmaya başladı. Yardımcı olur musunuz sistemimde darboğaz mı var? Yoksa başka bir sorun mu var?

Driverlerimin hepsi güncel, BIOS güncellemesi de yaptım.
Oyundayken sıcaklık değerim 60-75 derece arası.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU temp programı kulllanıyorum oyun esnasında en fazla 70 -75 falan oldu 80e çıkmadı hiç

Dosya Ekleri

• msi.jpg
    81,4 KB · Görüntüleme: 57
Programı actım ve ardından oyunu acıp biraz oynadım fotografını yükledim.

Hayır önceden GeForce GTX 1050 Ti vardı aynı sorunu yaşadığım için değiştirmiştim demek ki sorun onda değil.

Bunu değil hocam oyun içi sol köşede değerler var onları demek istedim izleme moduna almanız gerekiyor oyun esnasında print screen yaparsanız daha anlaşılır olur değerlere bir bakalım.

.
Bekliyorum hocam işlemci sıcaklık değerlerini kullanımını falan açın iyice bakalım işlemciden darboğaz anlamında değil de eskiliğinden dolayı şüphelendim.
kusura bakma hocam anca becerebildim fotograf almayı baya oynayıp çektim durum nedir
Oyun içi değerlerinize bakmamız gerek. C++ redistlerin hepsi yüklü mü bu arada? Ayrıca ekran kartı veya işlemcin de OC varsa kaldırır mısın?
OC yapmayı bilmiyorum c++lar güncel evet

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    627,2 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Kusura bakma hocam anca becerebildim fotograf almayı bayağı oynayıp çektim durum nedir

OC yapmayı bilmiyorum C++lar güncel evet.

Hocam keşke o dediğiniz düştüğü yere kadar oynasaydınız ancak anladığım kadarıyla stok soğutucu kullanıyorsunuz ve şu an işlemci sıcaklığınız bana göre yüksek 82 dereceler var. Oyunu oynarken o 10'lu FPS'lere düştüğü anda bir foto alırsanız tam çözüme ulaşabiliriz gibi gözüküyor. Intel sitesinde izin verilen sıcaklık 72.6 derece olarak belirtilmiş sizin işlemciniz 80-82 arası seyrediyor muhtemel uzun oyunlarda daha da fazla ısınıyor bu yüzden thermal throttling e giriyor. Bu işlemcinin soğumak için kendine aldığı bir önlem frekansını düşürüyor. Fabrika verisine göre işlemciniz 3,8 GHz olması gerekirken 3.5 GHz'da çalışıyor bu da bunu gösteriyor.

İşlemcinin aşırı ısınmasına bağlı olarak meydana gelen thermal throttle, aynı zamanda çekirdeklerin frekans hızlarını da düşürmesine bağlı olarak performans kaybına uğratmaz mı? Sanki buradaki sorun bu değil gibi. i7 2600K'nın turbo hızlarında sorun yok çünkü. (http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core i7-2600K CM8062300833908.html). Problem, ekran kartı sürücüsünün stabil olmaması veya kullanmış olduğunuz RAM'ler yüksek frekansta ise; anakartınızdan (varsa) XMP özelliğini devreye sokmamanızdan kaynaklanıyor olabilir. Bunlara ek olarak sistemde yüklü olan korsan yazılımlar veya virüsler de buna neden olabilir. Ama yine de işlemci sıcaklığı, maksimum yük için yüksek gözüküyor, ilerleyen zamanlarda sıkıntı olmaması adına @CillianMurphy 'nin de tavsiye ettiği gibi kule tipi kaliteli soğutucu alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…