i7-2700K GTX 970 Battlefield V FPS Problemi

Norkaso

Kilopat
Intel Core i7-2700K, Nvidia GTX 970, 8 GB RAM. Böyle bir sisteme sahibim, Battlefield 5'te aşırı derecede FPS drop sorunu var ve oyun oynarken ekranım bir donuyor 5-6 saniye baktım ölmüşüm. Arkadaşlar şu FPS problemini nasıl çözebilirim? Bugün sinirden kasanın sol tarafını parçaladım yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemci ne kadar i7 olsa da eski nesil bir işlemci. Belki de darboğaz yapıyordur. Belki de ram ya da harddiskten kaynaklıdır. Sorun buradan kaynaklı olabilir mi? Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.

MSI Afterburner ile oyun içi değerlerinizi atın değerlerinizi bi görelim. Droplarınızın iki sebebi vardır ya HDD ya RAM yetersizliği.

Eski dediğiniz işlemci ne kadar ikinci nesil olsada hala çok güçlü bir işlemcidir kaldı ki o ekran kartına darboğaz yapacak bir işlemci değil.

MSI Afterburner ile oyun içi değerlerinizi atın değerlerinizi bi görelim. Droplarınızın iki sebebi vardır ya HDD ya RAM yetersizliği.

Eski dediğiniz işlemci ne kadar ikinci nesil olsada hala çok güçlü bir işlemcidir kaldı ki o ekran kartına darboğaz yapacak bir işlemci değil.
Anladım teşekkürler.

İlk olarak bütün ayarları low'da tutmayın kendinize uygun ayarlar yapın biraz açmanız lazım ayarları düşük ayarlarda yer yer olsada bir miktar darboğaz söz konusu. Ek olarak sanırsam sorununuz RAM yetersizliğinden kaynaklanıyor. Bir 8 GB daha eklemek çözebilir. Fakat bunlardan önce HDTune ile HDD'iniz bir test etmenizi rica edeceğim. Benchmark testini yapın ve Healty sekmesinin resimlerini buraya atın bakalım emin olalım.

İlk olarak bütün ayarları low'da tutmayın kendinize uygun ayarlar yapın biraz açmanız lazım ayarları düşük ayarlarda yer yer olsada bir miktar darboğaz söz konusu. Ek olarak sanırsam sorununuz RAM yetersizliğinden kaynaklanıyor. Bir 8 GB daha eklemek çözebilir. Fakat bunlardan önce HDTune ile HDD'iniz bir test etmenizi rica edeceğim. Benchmark testini yapın ve Healty sekmesinin resimlerini buraya atın bakalım emin olalım.
2 gün once HDTune ile testi yapmıştım şüphelenip kutucukların hepsi yeşil çıkmıştı ve sağlık kısmında bir problem yoktu. Ayarları biraz daha low değilde medium a alırsam dahada beter oluyor high ultrada söylemek bile istemiyorum.

İşlemci hala güçlü. Ondan bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Bence RAM'den kaynaklanıyor. Çünkü Battlefield 1'de bile 8 GB RAM yetersiz gelebilirken BF5'de sorunun RAM'den kaynaklanması büyük ihtimal.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı