Arkadaşlar Merhaba, Ben işlemci güç yönetiminden en düşük %95 yaptım. En yüksek de %95 yaptım ama yine de oyunlarda (Valorant) ve arayüzde CPU kullanımı %41 de sabitleniyor. GHz'ü düşüyor, bunu nasıl çözerim?
İşlemci: i7 3.nesil 2.90 GHz
Ekran Kartı: Intel HD Grapchis 4000
Dipnot: Bazen %95 civarlarına gelip tekrar düşüyor.
Oradaki işlemci güç ayarını yükseltmeniz hiçbir şeyi değiştirmez, sadece QuickCPU ve ThrottleStop ile işlemcinin kendini frenlemesini önleyebilirsiniz. En düşük işlemci gücünü 0, en yükseği 100 yapın.
@misty rosetta 'nin dediğine ek olarak Ghz düşüşü ısınmaya bağlı olabilir, güç ayarlarını değiştirmeniz ona fazla etki etmez. Bilgisayara macun değişimi ve fan temizliği yapmanız gerekiyor olabilir.
Oradaki işlemci güç ayarını yükseltmeniz hiçbir şeyi değiştirmez, sadece Quick CPU ve ThrottleStop ile işlemcinin kendini frenlemesini önleyebilirsiniz. En düşük işlemci gücünü 0, en yükseği 100 yapın.
@misty rosetta'nin dediğine ek olarak GHz düşüşü ısınmaya bağlı olabilir, güç ayarlarını değiştirmeniz ona fazla etki etmez. Bilgisayara macun değişimi ve fan temizliği yapmanız gerekiyor olabilir.