i7 3370K aşırı ısınıyor

Mehmet Sezer

Megapat
Daha fazla  
i7 3770K işlemcim var. Valorant oyununda 89 dereceyi görüyorum. Tamam kasmıyor ama aşırı sıcak soba gibi oluyor kasa. Sizce sorun nedir stok fan kullanıyorum. 20 liralık isimsiz bir termal macun var. Bu kadar ısınması anormal değil mi? Ekran kartım 59-60 derecelerde geziyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
i7 3770K işlemcim var. Valorant oyununda 89 dereceyi görüyorum. Tamam kasmıyor ama aşırı sıcak soba gibi oluyor kasa. Sizce sorun nedir stok fan kullanıyorum. 20 liralık isimsiz bir termal macun var. Bu kadar ısınması anormal değil mi? Ekran kartım 59-60 derecelerde geziyor.

Bende laptop var konuyu biraz bozabilir ama Valorant oynarken bende de ısınıyor.

İ3 2120 vardı dün bu kadar ısınmıyordu stok fanla galiba işlemcinin boştaki sıcaklığı 48 derece birazcık yüklenince 80 90 a uçuyor

Sorun Stok fan + Termal macunu fazla sürmeniz .
Not. 1 damlacık sürseniz yeterlidir. Tavsiyem o tarz işlemcilerle sıvı soğutucu kullanmaktır. Ben öyle yapıyorum :)
Edit: Sıcaklık değerlerimi merak eden arkadaşlar için boş kullanım 20-30 yükte 40-50..

Grafik ayarları çözünürlük 1280X1024 grafik orta ayar HD7790 ekran kartım 2 GB DDR5 OC modeli
Para çok olsa anakart işlemci değişirdim ikinci el i7 3770K alıp sıvı soğutma takmazdım 😂 para yok diye bunu aldık bu da çok masraf istiyor

İşlemciniz aşırı ısınmıyor, siz yeterli soğutamıyorsunuz. İşlemci sıcaklığını etkileyebilecek temel şeyler;

1- İşlemci soğutucu
2- Termal macun
3- Kasa ve içerisinde sistemin soğutması görevinde büyük rol oynayan 'hava sirkülasyonu'
4- Her şeyin doğru montajlanıp kurulumu

Bunları kontrol etmelisiniz. Yüksek oranda işlemciye yüklenen oyun veya uygulamalarda stok fan yetersiz kalacaktır. 190TL'den 1200TL'e kadar seçim aralığı bulunan hava soğutmalara bakabilirsiniz. Marka-model önerisinde bulunabilirim.

Bütçenizi bilmiyorum ama herkese önerdiğim gibi 10 yıl kadar kullanılabiliecek (soket halledilirse) Freezer 34 DUO'u önerebilirim. DUO şart değil, 100TL kadar daha ucuzu olan tek fanlı modeli de son derece iş görüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı