i7-4790 işlemci aşırı ısınıyor

Berkay Bozbaş

Kilopat
Daha fazla  
Oyun oynarken bir anda gri ekran oluyor ve PC'yi resetlemek zorunda kalıyorum. İnternete baktığımda GPU veya CPU'nun aşırı ısınmasından kaynaklı olduğu yazıyordu. Ekran kartının fanlarını full yapıyorum ve oyun esnasında 50 dereceyi geçmiyor. İşlemci için de yeni soğutucu aldım ona rağmen sorun devam ediyor. Sorun neden olabilir?

Ekran kartı: RX480
Anakar: ASUS Z97p DDR3
İşlemci: İ7-4790

Yeni aldığım CPU fan: Xigmatek TYR SD964b

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye manuel overclock denediniz mi ?
Sorun yetersiz güç beslemesiyle alakalı olabilir (PSU kaynaklı da olabilir) İşlemci sıcaklıklarını ölçüp izlemeniz kapanma esnasında kaç derece vs. önemli bilgiler.

Termal macunu düzgün sürdüm. Soğutucu işlemci yüzeyine temas halinde. Kapanırken 80 derece oluyor. Manuel overclock denemedim.

Güncel işlemcilerin 80 ℃ civarında kapanmaması gerekli bu limit 100 ℃.
Bence BİOS sıfırlaması yapmalısınız sorununuz sanırım sıcaklık kaynaklı değil belki yanlışlıkla voltaj ayarlarına dokunmuş olabilirsiniz. Sistemde kaç adet ram var ? Dual Kit falan kullanıyorsanız tek slot ram ile test yapın belki sorun ramlerde olabilir.

Güncel işlemcilerin 80 ℃ civarında kapanmaması gerekli bu limit 100 ℃.
Bence BİOS sıfırlaması yapmalısınız sorununuz sanırım sıcaklık kaynaklı değil belki yanlışlıkla voltaj ayarlarına dokunmuş olabilirsiniz. Sistemde kaç adet ram var ? Dual Kit falan kullanıyorsanız tek slot ram ile test yapın belki sorun ramlerde olabilir.
dual kit ram var dediklerinizi deneyeceğim teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı