i7-3610QM sistem UEFI destekler mi?

pcci44

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. BIOS'umda UEFI boot diye bir yer var fakat laptopumda baktığım zaman UEFI desteğim yok gözüküyor. BIOS'taki UEFI bootu enabled yapsam UEFI format atabilir miyim?

Dosya Ekleri

• 20220204_162842.jpg
    20220204_162842.jpg
    76,9 KB · Görüntüleme: 61
  • 20220204_162216.jpg
    20220204_162216.jpg
    134,7 KB · Görüntüleme: 51
İyi dediniz hocam bir de enabled yapıp bakayım.

Maalesef ki enabled yaptığımda yine eski yazıyor.
Hocam o eski UEFI ile mi alakalı emin değilim. Açıkçası zannetmiyorum da. Ama Windows Legacy kuruluyken orada UEFI yazmaz zaten. Cihazınızın UEFI desteği var. UEFI kurulum yapabilirsiniz.

Hocam o eski UEFI ile mi alakalı emin değilim. Açıkçası zannetmiyorum da. Ama Windows legacy kuruluyken orada UEFI yazmaz zaten. Cihazınızın UEFI desteği var. UEFI kurulum yapabilirsiniz.

Hocam şöyle ki format atarken bu UEFI bootu açmamıştım flaşhı taktığımda boot menüsünde flaşı okumuyordu. MBR yaptığımda ise okumuştu en iyisi genel BIOS ayarını yapıp UEFI format atmayı deneyeyim umarım olur.

Hocam şöyle ki format atarken bu UEFI bootu açmamıştım flaşhı taktığımda boot menüsünde flaşı okumuyordu. MBR yaptığımda ise okumuştu en iyisi genel BIOS ayarını yapıp UEFI format atmayı deneyeyim umarım olur.
UEFI kurulum için GPT kurulum diski hazırlaman lazım. Ayrıca format atarken tüm harddiski silip baştan partitionları oluşturman lazım.

UEFI kurulum için GPT kurulum diski hazırlaman lazım. Ayrıca format atarken tüm hard diski silip baştan Partition'ları oluşturman lazım.

Şu anda GPT'li format USB'si oluşturdum ve yine olmadı. Boot optionda flaşı görmüyor ne yazikki. Laptopumun UEFI desteklemediğinin kesin bir bilgi kaynağı var mıdır sizce yoksa neden UEFI boot diye bir kısım koysunlarki. Fikriniz var mıdır hocam.

Şu anda GPT'li format USB'si oluşturdum ve yine olmadı. Boot optionda flaşı görmüyor ne yazikki. Laptopumun UEFI desteklemediğinin kesin bir bilgi kaynağı var mıdır sizce yoksa neden UEFI boot diye bir kısım koysunlarki. Fikriniz var mıdır hocam.
Yazdığınız ISO Windows 7 ise sorunlu olabiliyor. 8.1 10 yada 11 deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı