i7 3630qm işlemciye undervolt yapılır mı?

ivybridge

Hectopat
Makaleler
1
Bu işlemciye undervolt ve olursa sonrasında overclock yapmak istiyorum. Amacım masaüstülerdeki gibi voltajı düşürüp hem sıcaklıgı azaltmak hem de Turbo frekansı örneğin 3.4GHz ise bu frekansa sabitleyip stabil bir performans ile kullanmak. 4. nesil öncesindeki mobil işlemcilerin overclock ve undervolt desteklemediğini biliyorum ancak bazı alternatif çözümler varmış, 3940xm gibi işlemciler overclock destekliyormuş ya da BIOS kilidi kalktığında BIOS üzerinden veya XTU ThrottleStop gibi programlarla undervolt yapılabildiği söyleniyor, ama henüz teyit edici bir paylaşıma denk gelmedim. Bu işin çözümüyle ilgili teknik bilgisi olan var mıdır?

Dipnot: Aşağıdaki uçuk kaçık bloga denk geldim. Tam anlamasam da devreler üzerinde UV'yi engelleyen sistem varmış onlara müdahale edilince değişiklik yapılabiliyormuş bir de öğrendim ki Alienware'ın bazı modellerinin BIOS'un da overclock imkanı sunulabiliyormuş. Benim bu işlemleri yapmak istediğim cihaz MSI GT70. bazı bloglarda bu cihazın da bazı kilitli özelliklerini açmak mümkünmüş ama detaylı bilgi bulamadım.

ThrottleStop ile deneyebilirsiniz. ThrottleStop yükleyin şu linkten:
9.4 sürümünü yükleyin. Ardından RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. FIVR sekmesi geliyorsa yapılabilir.

malesef 4. nesil ve üstü olmayan işlemciler de throttlestop'dan voltaj ayarı yapılmıyor

Bende yapmak istiyorum konu açayım mı? Oyun sırasında 90 derece oluyor. İşlemci i5 2430M.

Bende yapmak istiyorum konu açayım mı? Oyun sırasında 90 derece oluyor. İşlemci i5 2430M.
Sizin işlemciniz maalesef desteklemiyor.
malesef 4. nesil ve üstü olmayan işlemciler de throttlestop'dan voltaj ayarı yapılmıyor
Ben 3 diye anımsıyordum. Öyleyse maalesef yapılamayabilir. BİOS üzerinden şansınızı deneyebilirsiniz eğer BİOS'unuzda varsa.

Ben 3 diye anımsıyordum. Öyleyse maalesef yapılamayabilir. BİOS üzerinden şansınızı deneyebilirsiniz eğer BİOS'unuzda varsa.
Hulk gerçekmiş, 2 farklı kaynak , 2 farklı tarih 2 si de +4.0 ghz e yükseltilmiş ve 1.18wontaja düşürülüp yükte 80 derecelerde çalıştırılmış ve 2 sinin de söylediği bios üzerinden yapıldığı ancak teyit alamadım ve detay yok. Sizce herkesin mümkün olmadığını düşündüğü böyle birşey doğru olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_133.png
    471,3 KB · Görüntüleme: 89
  • wow again.jpg
    219,8 KB · Görüntüleme: 69
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…