Bu işlemciye undervolt ve olursa sonrasında overclock yapmak istiyorum. Amacım masaüstülerdeki gibi voltajı düşürüp hem sıcaklıgı azaltmak hem de Turbo frekansı örneğin 3.4GHz ise bu frekansa sabitleyip stabil bir performans ile kullanmak. 4. nesil öncesindeki mobil işlemcilerin overclock ve undervolt desteklemediğini biliyorum ancak bazı alternatif çözümler varmış, 3940xm gibi işlemciler overclock destekliyormuş ya da BIOS kilidi kalktığında BIOS üzerinden veya XTU ThrottleStop gibi programlarla undervolt yapılabildiği söyleniyor, ama henüz teyit edici bir paylaşıma denk gelmedim. Bu işin çözümüyle ilgili teknik bilgisi olan var mıdır?
Dipnot: Aşağıdaki uçuk kaçık bloga denk geldim. Tam anlamasam da devreler üzerinde UV'yi engelleyen sistem varmış onlara müdahale edilince değişiklik yapılabiliyormuş bir de öğrendim ki Alienware'ın bazı modellerinin BIOS'un da overclock imkanı sunulabiliyormuş. Benim bu işlemleri yapmak istediğim cihaz MSI GT70. bazı bloglarda bu cihazın da bazı kilitli özelliklerini açmak mümkünmüş ama detaylı bilgi bulamadım.