i7 3630QM Sistem Ekran Kartı Tavsiyesi

Peki bir performans kaybı olurmu?
Bu seçtiğiniz ekran kartına ve işlemcinize göre değişiyormuş. %10 ile %3 arasında değişik tecrübeler yaşayan kişiler denk geldi. İşlemcinin i serisi, 2. nesil ve üstü olmasını tavsiye ediyorlar ama 750 ti ve kendi bilgisayarımda bulunan 640M i örnek verirsem benim ekran kartımın benchmark skorları 1500 iken 750ti aldığımda bu skor 5 bin lere çıkıcak maksimum %10 performans kaybı olsa bile 640M ile yaşadığım oyun tecrübesini 3 e katlıyacak. Sistem hazır hale geldiğinde sonuçlar hakkında bir bilgilendirme yaparım.

Galax Nvidia GeForce GTX 960 EX OC 2GB 128Bit GDDR5 (DX12) Fiyatı

Bu ekran kartında karar kıldım ve siparişi verdim. Aparat ise 1-2 hafta içinde elime ulaşacak. Sistem hazır olduğunda sonuçları sizlerle paylaşırım.
 
İşlemci güçlü, çoğu mobil iş istasyonun da kullanıldı bu işlemci, kart sorunsuz devreye girerse GTX960 ile güzel verim alırsınız. Hız aşırtma işine bulaşmayın hiç, %5 verim kaybı için değmez. Malum havalar ısındı, dizüstü cihazı da soğutucu stand ile kullanırsınız olur biter.
 
İşlemci güçlü, çoğu mobil iş istasyonun da kullanıldı bu işlemci, kart sorunsuz devreye girerse GTX960 ile güzel verim alırsınız. Hız aşırtma işine bulaşmayın hiç, %5 verim kaybı için değmez. Malum havalar ısındı, dizüstü cihazı da soğutucu stand ile kullanırsınız olur biter.
Teşekkürler, bilgisayarımı stand ile kullanıyorum zaten şuan ekran çözünürlüğüm FHD olmadığı için oyunlarda ayarları sonuna kadar zorlayabilirim sanırım şimdilik hız aşırtma yapmaya gerek yok. Bu arada sürpriz bir şekilde cihaz az önce gemi ile İstanbula ulaşmış. 1 hafta önce yola çıktığını düşünürsek şaşırttı ve biraz heyecanlandırdı. :açım: İncelemeler ve testler haftaya gelir diyelim o zaman. ;)
 
Gördüğünüz ürün MSI, Alienware gibi firmaların kendi dizüstü bilgisayarları için geliştirmiş olduğu üründür. Alıp herhangi bir bilgisayara bağlayamazsınız. Sorunuzu ise tam anlayamadım. Ürün zaten bir dock eğer MSI gibi derli toplu bir kutu şeklinde olmasını kastediyorsanız üretici firmanın bu ürün için case'leride mevcut. Ürünün aynı zamanda mini pci-e, express card, thunderbolt ve aklıma gelmeyen 1-2 tane versiyonu daha var alternatif uygulama yöntemleriyle de kullanabiliyorsun.

Arkadaşlar sistemi kurdum 3 gündür sorunsuz kullanıyorum. Oyun testleri yakında gelecek. Örnek vermek gerekirse resimde görülen ayarlarda GTA 5 akıcı ve sorunsuz bir şekilde oynanıyor. Merak edip süreci takip etmek isteyen arkadaşlar bu linkten takip edebilir. Buraya bir inceleme makalesi de yazmayı düşünüyorum ama bu ara çok vaktim yok bunun için biraz beklemeniz gerekiyor.

@Silinen üye , @Taha34 , @berginal , @hrodoplu
 

Dosya Ekleri

  • dxSBuee.png
    dxSBuee.png
    246,6 KB · Görüntüleme: 279
  • 1.PNG
    1.PNG
    99,2 KB · Görüntüleme: 373
  • 3.PNG
    3.PNG
    103,9 KB · Görüntüleme: 254
  • 5.PNG
    5.PNG
    107,3 KB · Görüntüleme: 290
Merhaba @Halil Kayacan bey ben böyle bir aparat buldum bu cihazla notebook'a ekran kartı bağlayabilirmiyim ?

Eki Görüntüle 69198

Eğer bilgisayarınızda express card slotu var ise kullanabilirsiniz yada aynı ürünün mini pci-e versiyonunu bulabilirseniz hemen hemen her bilgisayarda o port bulunuyor. Bu arada bu ürünün bulduğunuz web sitesini paylaşır mısınız? Benim kullandığım ürüne göre daha kullanışlı duruyor.

Resimdeki ürünü buldum, kutuya belli boyutlarda ve güç girişi belli bir yerde olan kartlar uygulanabiliyor. Buda ekran kartı seçme konusunda fazla alternatif bırakmıyor ve en önemlisi benim kullandığım ürün 50 dolar iken bu ürün 170 dolar.
 
Bu cihaza maxwell mimarisine sahip harici güç gerektirmeyen kartlar takabilir miyiz?
750 ti bağlamak istiyorsunuz sanırım. Forumlarda yapılmış örneklerde bu şekilde kullanan görmedim ama 750 ti modelinin güç girişli versiyonları da mevcut. Hiç güç bağlamadan çalışmıyor ama cihaza güç girişi yaptığımız zaman "pci express x16" gücü cihaza aktarır mı derseniz bu konuda bilgim yok.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı