i7 3740QM GTX 970M FPS düşme sorunu

Edyy

Hectopat
İşlemci: i7 3740QM.
Ekran kartı: GTX 970M.
RAM: 2x8GB DDR3L.
Depolama: 240GB SSD + 750GB HDD.

Sorun hakkında bir fikri olan var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20191118_152604~3.jpg
    IMG_20191118_152604~3.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 80
Hayır. Normal şekilde oynarken ekran kartım %80-99 arası kullanılırken, işlemcimde en fazla %75 gördüm o da çok nadir genelde işlemcim %40-65 arası kullanılıyor.
10 gün önce falan cihazımda İ7 3630QM takılıydı ve işlemci kaynaklı drop yediğimi düşünerek İ7 3740QM ile değiştirdim ve en ufak bir fark yok oyunlarda malesef.

Görselde işlemci frekansı düşük gözüküyor, genelde nasıl?
Sıcaklıklar?
Sorunu saptamak için görev yöneticisi performans sekmesi fikir verir.
Normalde sıcaklığı oyunkarda 65-75 derece civarında oluyor. Normalde 3.5ghz civarı çalışıyor ama arada görselde ki gibi ani düşüşler oluyor.
Nedenini hala anlamadım.
i7 3740QM bir önceki işlemcine göre 10 dolar fiyat farkı var tabiki oyunlarda fark oluşturmaz.
Biliyorum çok bir fark beklemiyordum ama en ufak bir fark bile olmadı. Görselde ki oyun içinde ki ani düşüşüm. Arada bir oluyor 5 saniye civarı sürüyor sonra bilgisayar toparlıyor.

Burda boştayken çektim
15746782144722990282042032373687.jpg

Gta5 açık iken çektim bunları da.
15746783666317154191486445113843.jpg
15746785306451086805274039087768.jpg

Görev yöneticisi performans sekmesine ait bir görsel atarsan sorun anına ait, oradan bakarız.
Bir de ekran kartını güncelleyince 924Mhz'den 1038Mhz'ye çıkıyor ama oyun oynayamıyorum. Oyunda donuyor ve Fps çok düşük oluyor.

Son düzenleme:
Ekran kartını overclock yapmaya çalışıyorsan o şekilde denemeni tavsiye etmem.
Normal ayarlarda kullan.

Sendeki sorun hem CPU hem de GPU'da olduğu için sistemdeki bir servis ile alakalı olabilir.

Baktığımda sendekine benzer bir sorun yaşayan birisi sorunu Windows Update sayfasında gelişmiş ayarlarda Delivery Optimization'ı kapatarak çözdüğünü belirtmiş. Onun dışında gizlilik ayarlarına girip arka planda çalışan şeyleri kapatmanı tavsiye ederim.

Normal ayarlarda kullan.

Sendeki sorun hem CPU hem de GPU'da olduğu için sistemdeki bir servis ile alakalı olabilir.

Baktığımda sendekine benzer bir sorun yaşayan birisi sorunu Windows Update sayfasında gelişmiş ayarlarda Delivery Optimization'ı kapatarak çözdüğünü belirtmiş. Onun dışında gizlilik ayarlarına girip arka planda çalışan şeyleri kapatmanı tavsiye ederim.
Yok ekran kartını overclok yapmaya çalışmıyorum ama kartı güncelleyince hız artışı oluyor. Güncelleme yapınca ama böyle çok düşük kart düşük kullanıyorum gibi fps veriyor ve donmalar oluyor.
Normal ayarlarda kullan.

Dediğiniz ayarları yaptım ama malesef işe yaramadı. Yine işlemci frenkası düşüyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı