i7 3770 100 derece görünüyor

fırıncıbaba

Decapat
Daha fazla  
Doğruyu mu gösteriyor bilmiyorum ama Core Temp sıcaklık değerlerini böyle gösteriyor ve termal macunu daha yeni değiştirmeme rağmen oyunda kasmaya başladığını fark ettim bugün. Core Temp doğruyu gösteriyor mudur?

Ekran görüntüsü 2023-06-22 205401.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Core Temp kullanıyordum doğru gösteriyordu bence de, 100derecede bilgisayarın kapanması lazım diye biliyorum ve kesinlikle onun soğutmasında bir problem var.

Doğruyu mu gösteriyor bilmiyorum ama Core Temp sıcaklık değerlerini böyle gösteriyor ve termal macunu daha yeni değiştirmeme rağmen oyunda kasmaya başladığını fark ettim bugün. Core Temp doğruyu gösteriyor mudur?

Eki Görüntüle 1832289
Yük altında bile bu kadar olması normal değil. Core Temp genellikle güvenilir bir program yanlış gösterdiğini düşünmüyorum. Temizliğini falan iyice yaptınızmı. Bilgisayarı tekrar toplarken fanlara falan zarar gelmiş olabilir. Yük altına almayıp bilgisayarı bir gözlemleyin. Çok fazla o derecelerde çalıştırmayın düzelene kadar.

Eki Görüntüle 1832289
Fan oturmamış olabilir. Doğru miktarda ve doğru termal macun uygulaması yapılmamış olabilir.
Bende Core Temp kullanıyordum doğru gösteriyordu bence de, 100derecede bilgisayarın kapanması lazım diye biliyorum ve kesinlikle onun soğutmasında bir problem var.
İ7 3770 max 105 dereceye kadar çıkıyor. Fotoğrafta gözüken sıcaklık spot sıcaklık. Asıl sıcaklığı 92 93 derece.

Hocam termal macun yerine çimento sürmeyesiniz ciddiyim.
Fanları temizleyin, üstündeki kalitesiz bir macun herhalde silip bilgisayarcıdan kaliteli bir macun alın.
Yok hocam okadar kotu deil wipaste c2 markali bir macun almistim onu kullaniyordum bir kac gun once mavi ekran yiyordum oyundayken ust uste bundan kaynakli sanirsam birazdan bilgisayari baslatip fanlari kontrol etmeyi dusunuyorum

Eki Görüntüle 1832289

Ah be kankam keşke Intel almasaydın AMD'ye ısınıyor diyorlar Intel daha beter ama sen hangi amaç için kullanıyorsun bilgisayarı acaba?

Oyun oynuyorum genelde ama zaten bilgisayar omrunu tamamlamak uzere yenisini almayi dusunuyorum alana kadar beni idare etmesi lazim.

Anladım şahsi fikrim AMD sistem toplaman üzerine oyun ve sıcaklık performansı çok daha iyi Intel dediğin işlemci ofis işlemcisi yurt dışında bu amaçla kullanıyorlar genelde. Sıcaklık konusuna gelirsek termal macun doğru yayılmamış olabilir ya da fanların kirlidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı