İ7 3770 ile GTX 1080Ti Sorun Yaratır mı?

Fatih Koçak

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Bilişim okuyorum Lise 2. Sınıf
Arkadaşlar merhaba, ileride başlıkta yazan işlemciye GTX 1080Ti güçlerinde bir kart takıp, 2022'ye kadar felan kullanmak istiyorum. Fakat anakart sıkıntı çıkarır mı ve 4K monitörle darboğaz yapar mı? Güncel sistemlere geçemem, bu bana 2000TL'ye patlar.

Anakart: Asus H61M-Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kart yeni çıktı tam testleri yok iyi yorum yapamayız. Dar boğaz olmaz işlemcin güçlü sayılır halen. 4K monitörde neden dar boğaz yapsın ki elbette yapmaz diye düşünüyorum. Anakartta sıkıntı çıkarmaz. Bu arada 2000 TL'ye güncel sistem bana patlar demişsiniz ama ekran kartının fiyatı ondan daha çok olacağı aşikar.

Arkadaşlar merhaba, ileride başlıkta yazan işlemciye GTX 1080Ti güçlerinde bir kart takıp, 2022'ye kadar felan kullanmak istiyorum. Fakat anakart sıkıntı çıkarır mı ve 4K monitörle darboğaz yapar mı? Güncel sistemlere geçemem, bu bana 2000TL'ye patlar.

Anakart: Asus H61M-Pro.
Ben darboğaz olacağını düşünüyorum eski bir nesil ve neredeyse şu anlık için -Vega ekran kartları çıkmadığı için söylüyorum- dünyanın en iyi ekran kartını besleyemez.

Darboğaz yapmayacaktır. Darboğaz yapıp yapmamasından çok, darboğazın ne olduğunu anlamak gerekiyor öncelikle.

Saf GPU performansını kısıtlayacak bir işlemci gerçek manada "darboğaz" yapar. Sizin işlemciniz bunun çok ötesinde. Oyunların işlemci ağırlığına bağlı olarak optimal performansı rahat yakalayacağınızı düşünüyorum ben zira Intel tek çekirdekte üzmüyor hiç.

Teşekkür ederim. Sadece bu Ryzen dir Kaby Lake dir, işlemciler bu kadar hızlı gelişince aklıma takıldı o yüzden. Yenilemeye gerek kalırmı korkusundan dolayı Teşekkürler.

1080p'de GPU kullanımı düşük olur, bu yüzden fps düşüklüğü olabilir deniyordu. Böyle birşey söz konusu mudur? Darboğaz olur mu 1080p'de? Gereksizliğinden öte sıkıntı olur mu 1080'de

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı