i7-3770 LGA bir pini kırıldı

A_F_K 2

Decapat
Sistem: i7-3770, GTX 750 Ti, 120GB SSD, 500GB HDD, 16 GB RAM, HP kasa anakart,
Fotoğraf atamıyorum şu an ama bakım yaptıktan sonra PC açılmadı kedi tüyü girmiş LGA pinlerinin arasına cımbızla alayım derken bir tane pini komple yerinden söküp almışım. İlk başta çalışmadı PC ama sonradan çalıştı. Ve LGA'nın tam ortalarında bir pin di. Ama hiçbir sıkıntı yok. Bilgisayarcı yük altında mavi ekran yiyebilir dedi ama yemedi. OCCT testi yaptım Prime95 yaptım bir sıkıntı olmadı oyun testi yaptım GTA 5

1662393240707.png

Bir sıkıntı yok gibi görünüyor sizce bir sorun var mı?

Sistem: i7-3770, GTX 750 Ti, 120GB SSD, 500GB HDD, 16 GB RAM, HP kasa anakart,
Fotoğraf atamıyorum şu an ama bakım yaptıktan sonra PC açılmadı kedi tüyü girmiş LGA pinlerinin arasına cımbızla alayım derken bir tane pini komple yerinden söküp almışım. İlk başta çalışmadı PC ama sonradan çalıştı. Ve LGA'nın tam ortalarında bir pin di. Ama hiçbir sıkıntı yok. Bilgisayarcı yük altında mavi ekran yiyebilir dedi ama yemedi. OCCT testi yaptım Prime95 yaptım bir sıkıntı olmadı oyun testi yaptım GTA 5

Eki Görüntüle 1508282

Bir sıkıntı yok gibi görünüyor sizce bir sorun var mı?

Sorun yok hocam.

Vcc ya da vdd yani + ve - uçlardan biri olabilir. Veri bacağı olsaydı mutlaka hata çıkardı şimdiye kadar.
Ya da arka ve ön panel giriş çıkışlarının + ve - olabilir.

Vcc vdd nedir hocam + - derken bilgisayarcı birini demir plakaya diğerini pine değdirdi makine öttü onumu diyorsunuz. Ve bu sorun teşkil eder mi?

Bildiğim kadarıyla birkaç tane pin ne olur ne olmaz diye fazladan konuyor. Ama net bir şey diyemeyeceğim.

Vallahi her pinin bir özelliği vardırda ben bir sıkıntı yaşamadım her şey çalışıyoda sanki drop giriyormuş gibi hissediyom arada ama drop girmiyor değerlere bakınca.

VCC VDD nedir hocam + - derken bilgisayarcı birini demir plakaya diğerini pine değdirdi makine öttü onumu diyorsunuz.
Kısa devre modunda multimetre ile test etmiş. Evet + yada - elektirik besleme bacaklarından biri kırılan bacak büyük olasılık. Umarım ileride sorun yaratmaz. Gerçi o kadar test ve oyunda yaratmamış. İçin rahat olsun.

Bende de 2 pin kopmustu tek RAM slotu okumuyordu.

Vende 4 slot var 2'sini kullanıyorum ama RAM'larda sorun yok.

Kısa devre modunda multimetre ile test etmiş. Evet + ya da - elektrik besleme bacaklarından biri kırılan bacak büyük olasılık. Umarım ileride sorun yaratmaz. Gerçi o kadar test ve oyunda yaratmamış. İçin rahat olsun.

Vallahi bir sorun yok inşallahta olmazda. (satarken alan olmayacak ona yanıyorum :D)

800 TL'ye aynısından buldum ama eski kasa sonuçta almakta saçma geliyor bana. Sizce ne yapmalıyım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı