i7-3770 sisteme yükseltme önerisi

halilcansoy

Megapat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle herkese iyi günler.
i7-3770, 16 GB DDR3 RAM 1666MHz, NVIDIA 1660, Fury 256 GB SATA SSD olan bir sistemim mevcut. Windows 10 yüklü ve ara sıra kasmalar donmalar mevcut o yüzden sistemimi ufak çaplı ucuz bir şekilde yükseltmek istiyorum. İşlemci değiştirsem anakartı RAM'i de değiştirmem gerekiyor en verimli bir şekilde çok fazla para harcamadan nasıl bir yol izleyebilirim? Aslında bu sistemde bile çoğu oyunu oynayabiliyorum fakat biraz daha sıkıntısız olsun istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim iyi günler dilerim.

Dosya Ekleri

• anakart.PNG
    anakart.PNG
    25,5 KB · Görüntüleme: 32
  • ekranb kartı.PNG
    ekranb kartı.PNG
    31,5 KB · Görüntüleme: 33
  • işlemci.PNG
    işlemci.PNG
    35,2 KB · Görüntüleme: 29
  • ram.PNG
    ram.PNG
    26 KB · Görüntüleme: 24
  • slot 2.PNG
    slot 2.PNG
    28,2 KB · Görüntüleme: 22
  • slot 4.PNG
    slot 4.PNG
    28,7 KB · Görüntüleme: 24
Uygun bütçe ne kadar demek istiyorsunuz 1.5 2 k bütçe ile pek bir şey yapamazsınız. Anca işlemci alırsınız ama işlemci alınca RAM+anakart almak gerekiyor sadece i3 10100F + en ucuz anakartı alsanız bile 2800 TL ediyor. 3500 TL falan bütçeniz varsa DDR4 geçebilirsiniz.

Bunlar bile 3770 ediyor 2. el bakabilirsiniz ama anakart konusunda 2. ele hiç güvenmiyorum şahsen.

Uygun bütçe ne kadar demek istiyorsunuz 1.5 2 k bütçe ile pek bir şey yapamazsınız. Anca işlemci alırsınız ama işlemci alınca RAM+anakart almak gerekiyor sadece i3 10100F + en ucuz anakartı alsanız bile 2800 TL ediyor. 3500 TL falan bütçeniz varsa DDR4 geçebilirsiniz.

Bunlar bile 3770 ediyor 2. el bakabilirsiniz ama anakart konusunda 2. ele hiç güvenmiyorum şahsen.

Aslında mantıklı olabilir yani 4000 çıkabilirim. Önceden AMD işlemci kullanıyordum bu bilgisayarı ikinci el oalrak satın aldım Intel hakkında çok bilgim olmadığı için danışmak istedim. Peki sistemimdeki 500W PSU yeterli olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı