i7 3770 turbo boost çalışmama sorunu

Kursatduman

Hectopat
Katılım
1 Mart 2017
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Video kurgusu yaptığım bir bilgisayarım var ve hiçbir şekilde işlemci max. turbo performansına geçmiyor. Normalde 3.90 GHz'ye kadar çıkması gerekirken görev yöneticisinden takip ediyorum 3.40'da kalıyor. Çözümü nedir? BIOS'um güncel gözüküyor.

İşlemci: İntel i7 3770
Anakart: Asus P8z77-v pro
BIOS sürümü: 2104
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
 
Son düzenleyen: Moderatör:
3.90 hızına işlemci gerek duyduğunda çıkar, yük altındayken yine sabit 3.50 hızında mı çalışıyor?
Evet aynen öyle. Bu resmi premiere pro ve after effetcs aynı anda açık ve render alırken aldım.
 

Dosya Ekleri

  • cpu2.jpg
    cpu2.jpg
    177,7 KB · Görüntüleme: 244
3.90 hızına işlemci gerek duyduğunda çıkar, yük altındayken yine sabit 3.50 hızında mı çalışıyor?
Benim 6600K işlemcim de fabrika ayarlarına sıfırlanmış bios ile yük altında 50 derece ve 3,54 GHz'de çalışıyor. Bir türlü 3,9 GHz TurboBoost frekansına çıkaramadım. İşlemci O.C yediği zaman 4,8 GHz bile gördü ama TurboBoost kullanamıyor.
 
Sanallaştırma ve diğer çekirdekler kapatılmış. Daha öncede belirttiğim gibi, 2 çekirdekli değil 4 çekirdekli yani 4C/8T olacak. Ama malesef sende 2C/4T. BİOS' dan çekirdekleri açmaya çalış düzelecektir.
 
Bende farkettim bu sorunu bende i7 6700 kullanıyorum yük altında 3.40 GHZ çalışırken normalde 3.82 - 3.70 gibi değerlerde çalışıyor. Çok tuhaf geldi bana nedenini bilmiyorum ama bir yavaşlık görmediğim için üstüne düşmedim.
 
Denetim masasından, güç seçeneklerini, dengeli veya düşük güç'ten, yüksek performansa çekip dener misin?
Zaten yüksek performans modunda bilgisayar.

Sanallaştırma ve diğer çekirdekler kapatılmış. Daha öncede belirttiğim gibi, 2 çekirdekli değil 4 çekirdekli yani 4C/8T olacak. Ama malesef sende 2C/4T. BİOS' dan çekirdekleri açmaya çalış düzelecektir.
BİOS'dan nasıl çekirdekleri açacağım. BİOS ayarlarım resimdeki gibi:
 

Dosya Ekleri

  • bios.jpg
    bios.jpg
    77,4 KB · Görüntüleme: 207
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı