i7 3770 Turbo Boost stabil çalışmıyor

VüReaL

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bende i7 3770 işlemci var hiçbir zaman %100 yükte dahil 3.9 GHz görmedim hatta güç ayarlarından performans a çekince 3.65 3.69 3.73 GHz aralığına sabitliyor Core tempden stress testi yaptım burada bir enteresanlık gördüm. Görev yöneticisinden GHz 3.73 gözükürken Core temp de 3.89 GHz'a kadar çıktığını görüyorum bunu nasıl düzeltebilirim yardım edin.

Dosya Ekleri

• işlemci 2.png
    işlemci 2.png
    357,9 KB · Görüntüleme: 100
Hocam görev yöneticisi yanlış söyleyebiliyor CPU-Z gibi uygulamalardan bakın. Quick CPU gibi uygulamadanda isterseniz Max performansa alıp deneyin ama Max 3.89 görmesi normal benim işlemcide öyle genel 3.17 3.18GHz'de.

Hocam, 3.9 GHz olacak diye bir şey yok. Zaten açıklamasında 3.9 GHz'e kadar yazar. Tüm çekirdekleri bu hıza ulaşmaz. Turboboost devrede ve çalışıyor. Sorun yok.

%100 yükteyken tüm çekirdeklerin 3.7 küsür ghz larda olması normal yani anladığım kadarıyla ?
Bu attığım resim görev yöneticisi ile Core temp aynı anda çalışırken çekilmiş resim yani görev yöneticisi 3.72 yazarken Core temp 3.89 GHz gözüküyor. Burada bir enteresanlık yok mu? buda cpu-z değerleri

Dosya Ekleri

• işlemci 1.png
    işlemci 1.png
    278,7 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı