İ7 3770 ve GT 640 sisteme nasıl Mac kurarım?

7vitess

Hectopat
Katılım
5 Ocak 2015
Mesajlar
6
Yer
Ingolstadt deutschland
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
serbest
Öncelikle herkese selamlar, benim merak ettigim bir suru egitim videosu izledim gece birden beri video forum derken kafam iyice karisti. OS X kurmak istiyorum pc'ye ama nereden baslayacagim anlayamadim.

Anladigim öncelikle bir usb belege isletim sistemini yazdirmak.
Sonrasinda bu usb bellekten kurulumu yapacagiz bazi bios ayarlari var ama tam hangi videodan faydalanacağım emin olmadim. Basarili kurulum videolarina baktim ama benim pc yoktu.
hp_01._V140821972_.jpg

Özelikleri: Intel Core i7-3770 CPU 3.40GHz3.40GHz
Ram: 8GB
Systemtyp: 64 bit
Grafik kart: NVIDIA GEFORCE GT 640
Monitor: Dell 1704fpv model

Eğer yanlis yerde konu actiysam kusuruma bakmayin ayakta uyuyurum. Sabah 08:37 gözlerim kapaniyor mesaj bittikten sonra uyuyacagim. Yardimlariniz icin tesekkur ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Slm OS X 10.9.5 Boot ettim usb NVIDIA ketxs sildim yanliz kuruluma basladim. Burda takildim. Benim pc bios biraz karisikti versiyon 7.1 di hp sitesinden Bios 8.17 yukselttim birde bios birseyi degistigim zaman ayni hatayi almiyorum.
BIOS Sumda Ayar AHCI Sorun Yok ama burda takiliyorum resimdeki gibi:

10690108_413356352152757_1218559932123820068_n.jpg


Ne yapmaliyim ustadim tam uc gundur forumdayim. Gece gunduz ugras tim burasi en son takildigim yer.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
NVDA kextlerini silmeden GraphicsEnabler=Yes ile boot edin. Sonrasında yine aynı yerde Kalırsa GraphicsEnabler=No ile Clover bootloader ile boot edin. AHCI yok ise Enhanced vardır onu seçin biosdanda.
 
Herkese yardimlari icin tsk ederim yanliz ben baska bir surum olan OS X10,10 kuriyim dedim bu formun en ustundeki sürümü indirdim usb sorunsuz kurdum. Nvidia ketxs guzelce sildim yanliz yukardaki rehberde de yazdigi gibi bende asagidaki sorunda takildim pc kapatip acerken esc basip menuye ulastim (EFI) bende UEFI yaziyor butun yollari takip ederek:

Clover/kexts/10.10
a ulastim yanliz burdan o dosyalari nasil silecem bunu yapamadim. Çunki rehber yazilar karisiyor ve IOB Bluetooth... takilanlar icin uyari anlamidaki yazi yi ugulayamadim. Yoksa baska bir sekildemi siliniyor trans mac olmuyor oyle bir alan yok windows sistemim windows 7 surumudur.

Rehberdeki yazi (Boot ederken yazılar birbirine giriyor ve IOBluetoothHCICotrollerStart kısmında takılıyorsanız USB belleğin Windows'ta gözüken EFI bölümüne girin ve Clover/kexts/10.10 klasöründen FakeSMC hariç bütün Kext'leri silip öyle deneyin.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
VGA portundan mı bağlıyorsun ? NVIDIA kextlerini silmene gerek yok sen laptop kullanmıyorsun dinlersen bi çözümü ulaşacaksın. VGA dan bağlıyorsan DVI ya ve HDMI ya çevirici ile bağla yoksa orda kalırsın.
 
Hüseyin arkadas ben bin NVIDIA Grafik kartin dan DVI baglaniyom bende VGA O da var yanliz ekranimda girisi Yok kulanmiyorum dogrusu. Şuan tv bagladim HDMI baglantisiyla usb yeniden hazirliyorum. Şuan eskisinde Nvidia sililiydi simdi tekrardan win32 Disk imager yazip usb'ye tekrardan Deniyecem. Insallah bir Sorun olmaz. USB Yazilimi devam ediyor bir 10 Dakka Sonra biter boot ayarlarim suan guncel Orda bir sikintiyok bitince yazarim fikrin Icin tesekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
slm arkadaslar kurulum tamamlandi rehberi takip ederek kurulum tamaiyle bitmistir tek bir sorun harici..
Clover menude options (Boot Args kısmından -v npci=0x2000 kext-dev-mode=1 _ flagı silip ) dart=0 diye degistiriyorum kurulum direk elma logosuna .yani siyah yazilarla dolu ekranolmadan direk elma geliyor kurulum bitti artik sorun tek resimlerde aciklamak isterim clover da options secenegi devamli yaziyorum bunu nasil kayit edebilirim yani kalici olarak dart=0 kalsin istiyorum
DSCF7572.JPG
DSCF7573.JPG
DSCF7574.JPG

not:benim anakart firma Foxconn model 2ADA Chipset intel Ivy Bridge Rev.09
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı