i7 3770 ve GTX 1080 Ti sistem oyun oynarken aniden kapanıp açılıyor

fatihkasim

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
proje teknikeri
Herhangi bir oyuna girdiğim zaman belli bir süre oynayınca bilgisayarım aniden kapanıyor ve yeniden başlıyor nedenini anlayamadım. Ayrıca PUBG'de ise oyuna girdiğimde çözünürlük değiştirdiğimde de yaşadığım bir problem. Sizce sorunum neden kaynaklı olabilir? Henüz bir çözüm bulamadım.

• İşlemci: Intel Core i7-3770 3.40 boost: 4.10 GHz 8MB cache oyun sırası sıcaklık 70-73 derece arası
  • Anakart: MSI Z77A-GD-55 motherboard
  • RAM: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 2400MHz CL11 1.65V Dual Kit RAM
  • Hard Disk: 1xSSD KİNGSTON 120 GB 1x WD HDD 500 GB 1xHDD SEAGATE 750 GB and 1x Seagate Barracuda Pro 10 TB
  • Power: Corsair VS650 oyun sırası sıcaklık 70 derecelerde (ölçüm yok tahmini değerdir)
  • Graphic Card: MSI GeForce GTX1080 Ti GAMING X 11GB GDDR5X 352Bit DX12 oyun sırası sıcaklık 71-73 derece arası

En çok oynadığım oyun Rainbow Six Siege.
hala cevap verebilecek kimse yok mu?

Merhaba. Sisteminizde ekran kartı çok üst bir model fakat işlemciniz için aynı şey söz konusu değil. Bilgisayarınızda ekran kartı ve işlemci darboğazı oluyor. İşlemci ekran kartına yetişmek için çok güç harcıyor bu da işlemcinizin ısınmasına olanak sağlıyor. Şu anda İ5 7. nesil veya İ7 6. nesil bir işlemci bu sisteme yetecektir.

Dipnot bu değerleri oyunu açınca mı yaptınız yoksa oyunu oynarken mi?

Sıcaklık değerlerinizi MSI Afterburner ile oyun içinden kontrol edin emin olalım tahmini ile bu iş olmaz. İkincisi eğer sıcaklık ile ilgili problem yoksa geriye tek sebep kalıyor oda PSU sorunlu olabilir. Başka PSU ile deneme şansınız varsa deneyin. Tabi bu noktada bu kapanıp açılmalarda mavi ekran hatası almadığınızı varsayarak yapıyorum.

Merhaba. Sisteminizde ekran kartı çok üst bir model fakat işlemciniz için aynı şey söz konusu değil. Bilgisayarınızda ekran kartı ve işlemci darboğazı oluyor. İşlemci ekran kartına yetişmek için çok güç harcıyor bu da işlemcinizin ısınmasına olanak sağlıyor. Şu anda i5 7. nesil veya i7 6. nesil bir işlemci bu sisteme yetecektir.

Dipnot bu değerleri oyunu açınca mı yaptınız yoksa oyunu oynarken mi?

Bu değerler oyun içindeyken alınmış değerler.

Sıcaklık değerlerinizi MSI Afterburner ile oyun içinden kontrol edin emin olalım tahmini ile bu iş olmaz. İkincisi eğer sıcaklık ile ilgili problem yoksa geriye tek sebep kalıyor oda PSU sorunlu olabilir. Başka PSU ile deneme şansınız varsa deneyin. Tabi bu noktada bu kapanıp açılmalarda mavi ekran hatası almadığınızı varsayarak yapıyorum.

Mavi ekran hatası almıyorum sorunumu çözdüm bilgisayarda ekran kartı ve PSU hariç değiştirebileceğim tüm parçaları değiştirdim ekran kartını servise verdim ve hala kapanmalar oluyordu sorunum PSU kaynaklıymış en son PSU değiştirdim ve kurtuldum sağ olun yine de teşekkür ederim.
Arkadaşlar sorunumu çözdüm. İşlemcimin eski olması veya anakartımla alakalı bişr sorunum yokmuş. Sitemdeki her türlü parçayı (ekran kartı ve PSU hariç) değiştirdim ve en son sistemim şu hale geldi;

Kasa: Rampage carisma V1 4x120mm mavi LED'li.
Anakart: MSI X470 PRO Carbon AC.
İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X socket AM4 4.3GHz 20 MB önbellek 105W.
Soğutucu: Corsair Hydro serisi™ H115I PRO RGB LED sıvı soğutma sistemi.
RAM: G.Skill 16 GB(2x8GB) Sniper X DDR4 3200MHz CL16 1.35v Dual kit.
Ekran kartı: MSI GeForce GTX1080 Ti Gaming X 11GB GDDR5X 352Bit DX12.
SSD: Kingston HyperX Fury 120GB.
HDD: Seagate Barracuda Pro 10TB.
Güç kaynağı: Corsair VS650 PSU.

Ve yapılan testlerde tekrar aynı sorunlarla karşılaştm. En son PSU yuda değiştirme kararı alarak Corsair RM 1000X model PSU sunu almış bulunmaktayım. Bu PSU'yu bağladığımdan beri bilgisayarım resetlenmedi. OC'ye alıyorum OC kapatıyorum bana mısın demiyor. Yardım eden arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim.
Yeni sistemim;

Kasa: Rampage carisma V1 4x120mm mavi LED'li.
Anakart: MSI X470 PRO Carbon AC.
İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X socket AM4 4.3GHz 20 MB önbellek 105W.
Soğutucu: Corsair Hydro serisi™ H115I PRO RGB LED sıvı soğutma sistemi.
RAM: G.Skill 16 GB(2x8GB) Sniper X DDR4 3200MHz CL16 1.35v Dual kit.
Ekran kartı: MSI GeForce GTX1080 Ti Gaming X 11GB GDDR5X 352Bit DX12.
SSD: Kingston HyperX Fury 120GB.
HDD: Seagate Barracuda Pro 10TB.
Güç kaynağı: Corsair RM serisi 80Plus Gold 1000W (rm 1000X) Full modüler güç kaynağı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı