i7 3770 ve RX 570 Mafia 3 sistem değerleri

75'e kadar çıkması dert edilecek bir sorun değil, işlemci kullanımı %90 ve üstü kullanımlara ulaşırsa fan devrini anlık olarak maksimuma çekebilir, ekran kartında ise fan ayarlarının default'e getirdiğinizden emin olun, manuel ayarlama yapmayın, otomatiğe bırakın her şeyi, eğer bu ses sürekli olarak rahatsız edici seviyedeyse, çipe bağlı olan ana fan sensöründe bir sıkıntı oluşmuş olabilir, garantisi devam ediyorsa, teknik servise gönderebilirsiniz eğer böyle bir durum söz konusuysa.
 
Oyunun ana menüsünden çıkıp oyun içi görsel paylaşır mısınız? Büyük ihtimalle işlemci veya ekran kartınızın fanları aşırı yüklenmede ısınmaya bağlı olarak soğutma görevini üstlenmek amacıyla otomatik olarak yüksek devre alıyor. Problemin hangi fandan geldiğini bulun, daha sonrasında ona göre tavsiyelerde bulunabiliriz.

OYUN İÇİ FOTO
MENÜDEN GÖRÜNTÜ

75'e kadar çıkması dert edilecek bir sorun değil, işlemci kullanımı %90 ve üstü kullanımlara ulaşırsa fan devrini anlık olarak maksimuma çekebilir, ekran kartında ise fan ayarlarının Default'e getirdiğinizden emin olun, manuel ayarlama yapmayın, otomatiğe bırakın her şeyi, eğer bu ses sürekli olarak rahatsız edici seviyedeyse, çipe bağlı olan ana fan sensöründe bir sıkıntı oluşmuş olabilir, garantisi devam ediyorsa, teknik servise gönderebilirsiniz eğer böyle bir durum söz konusuysa.

Peki MSI Afterburner'dan bir görüntü atsam ayarlara bakabilir misiniz? Doğrumu diye bir de oyun kapalı iken bile bazen çok ses çıkıyor gece arada indirme yapıyorum o zaman mesela.
 
Tamam, sorun yok o zaman. İşlemciye yüklenen bir oyun, yüksek CPU ve GPU kullanım Ultra ayarlar için normal. Fan çalışması da sıkıntı yok.

Oyunda iken çalışıyor okey ama bazen yukarıda da dedim hiçbir oyun açık değilken bile çok ses çıkarıyor bazen gece oyun indirmek için açık bırakıyorum.
A.

Stock ayarlarda kullanılmalı.

Anladım hocam çok teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı