i7 3770K ve RX 580 Sistem Toplama

İhtiyar06

Decapat
Bütçe kısıtlı olduğu için, fiyat ve performans olarak beni üzmeyecek bir sistem toplamak istiyorum. Bütçemiz 3000 TL. Sistem oyun, render ve nadiren canlı yayın için kullanılacaktır.

Şu anki sistemim :
  • Anakart : GİGABYTE GA-B75M-D3H ddr3 1600mhz 4slot
  • Özellikleri ( GA-B75M-D3H (Rev. 1.0) | Anakart | GIGABYTE )
  • İşlemci : i3 3220
  • Bellek : DDR3 4 GB 1333 MHz
  • Ekran kartı : yok (onboard) kullanıyorum.
  • Power : Çok eski (Asus) 300 W
  • Monitör 23,6 Viewsonic 1920*1080 ekran
  • Kasa : Everest Phantom (Yeni)

Düşündüğüm Sistem :
  • Bu anakarta i7 3770K bir işlemci almak 2.EL
  • Bellek 16 GB 1600 MHz almak 2.EL
  • Power : 600 Walmak 2.EL
  • Ekran kartı : RX 580 almak (SIFIR)
Bu şekilde mantıklı olur mu veya sizlerin önerileri var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim :)
(i7 4790K düşünüyordum fakat exstra anakart ve işlemci maliyeti çıkıyor :(

Son düzenleyen: Moderatör:
2. el parçaları bulabilirseniz gayet güzel bir sistem olur fakat 2. el PSU almanı önermem kısa sürede bozulabilir arıza yapabilir anakarta zarar verebilir ayrıca dandik bir markanın PSU su ise sistemi besleyemeyebilir. Ve bütçen varsa arkadaşın attığı linkteki kartı hemen almanı öneririm bu fiyata RX580 8G bulmak gerçekten zor.

2. el parçaları bulabilirseniz gayet güzel bir sistem olur fakat 2. el PSU almanı önermem kısa sürede bozulabilir arıza yapabilir anakarta zarar verebilir ayrıca dandik bir markanın PSU su ise sistemi besleyemeyebilir. Ve bütçen varsa arkadaşın attığı linkteki kartı hemen almanı öneririm bu fiyata RX580 8G bulmak gerçekten zor.

Haklısınız en iyisi sıfır almak, para kısıtlı olunca ne yapacağımı şaşırdım :) cumaya kadar vaktim var, biraz daha araştırıp semih beyin vermiş olduğu linki'de kaydettim. tekrar buradan paylaşırım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
ASUS'un Dual modeli pek tavsiye edilmiyor. Aynı fiyat bandında ASRock ve Sapphire gibi markalar var. Hatta aynı siteden Strix modeli de ucuz sayılır.

Link: ASUS STRIX RX580-O8G-GAMING 8Gb DDR5 256Bit VGA (Sınırlı Stok)

evet hocam maalesef bütçe kısıtlı, 300 tl benim için şuan büyük fark :( yinede teşekkür ederim sağolun
ASUS'un Dual modeli pek tavsiye edilmiyor. Aynı fiyat bandında ASRock ve Sapphire gibi markalar var. Hatta aynı siteden Strix modeli de ucuz sayılır.

Link: ASUS STRIX RX580-O8G-GAMING 8Gb DDR5 256Bit VGA (Sınırlı Stok)

evet hocam maalesef bütçe kısıtlı, 300 tl benim için şuan büyük fark :( yinede teşekkür ederim sağolun

Paylaşmış olduğum anakartın sitesine baktım 3770K desteklediği yazıyor umarım. Hataya düşmem. Bir de bu anakartta işlemciye bir miktar hız aşırtma yapmak istiyorum. En azından 3.9 veya 4.00 gibi umarım anakartım deskliyordur.
ileri de pişman olmamanız için demiştim. Karar ve para sizin tabii: D
Evet gönül neler istiyor :) fakat işte imkanlar doğrultusunda teşekkür ederim yine de sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı