Çözüldü i7 3820 ve MSI RX 580 performans sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DrKatil

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Eski sistemim için MSI RX 580 ekran kartını aldım performans olarak sıkıntı yaşıyorum. PUBG oynarken ortalama 75 FPS alıyorum ama ara ara drop yaşıyorum. Bunun nedeni ne olabilir? Diğer sorun ise Radeon uygulaması ile AI Suite uygulaması çakışıyor sanırım. İşlemciyi 4.3 GHz hızına ayarlamama rağmen 3.6 GHz hızında çalışıyor.

Bilgisayar özellikleri:
  • Rampage IV Extreme anakart.
  • i7 3820 işlemci.
  • MSI RX 580 ekran kartı
  • 4x4 RAM.

Çözüm
ekran kartının %100 çalışması zaten olması gereken. İşlemci aksine ekran kartının %100 olması darboğaz olmadığını gösteriyor. Değerler gayet normal. Benim eski bilgisayarımda sana benzer bi durum yaşıyordum. O.C. Ayarlarından kaynaklı olduğunu fark etmiştim. Amd bir sistemdi. Down C. yaptıktan sonra düzelmişti.
SSD var mı sistemde hocam yoksa HDD mi kullanıyorsunuz?

Dostum drop varsa sorun yüksek ihtimal işlemci kaynaklıdır. Genelde takılmanın nedeni ısınan işlemcinin soğumak için çalışma değerlerini düşürmesi ile oluşan darboğazdan kaynaklı oluyor. İkinci olarak PUBG denen oyun hala çok sorunlu bir oyun. Oyundan kaynaklı takılma zaten çok oluyor. Başka oyunlarda da denemelisiniz.
Fps sorununa gelince. HDD veya SSD ile alakalı olmayacaktır. Bence yine işlemci kaynaklı bir sorun. Bunu öğrenmenin en basit yolu; MSİ afterburner ile değerleri takip etmek olacaktır. İşlemci sürekli %95-100 arasında geziyorsa yeni bir işlemci almanın zamanı gelmiştir.

SSD var mı sistemde hocam yoksa HDD mi kullanıyorsunuz?

SSD var. Oyun ssdye yüklü.

60c civarında işlemcinin sıcaklığı. %50-60 kullanıyor işlemciyi. 3.6 GHz hızında çalışıyor sürekli. Radeon yazılımından şüpheliyim. Ekran kartı zaman zaman %100 çalışıyor.

Son düzenleme:
ekran kartının %100 çalışması zaten olması gereken. İşlemci aksine ekran kartının %100 olması darboğaz olmadığını gösteriyor. Değerler gayet normal. Benim eski bilgisayarımda sana benzer bi durum yaşıyordum. O.C. Ayarlarından kaynaklı olduğunu fark etmiştim. Amd bir sistemdi. Down C. yaptıktan sonra düzelmişti.

Çözüm

Temiz kurulum yapıyorum şuanda. Radeon ile AI Suiteden şüpheleniyorum. Bu ikisi açıkken AI Suite kendiliğinden kapanıyordu. AI Suite ile işlemci O.C yapıyordu dediğiniz gibi ondan olabilir. Kurulum bittikten sonra sonuçları tekrardan yazarım.
@Mr. Koala Sorun Radeon uygulamasından kaynaklanıyormuş. Temiz kurulum yaptıktan sonra radeonu yüklemedim. AI Suite düzgün çalışıyor ve işlemci o.c ile 4.3 ghz hızında tekrardan sorunsuz şekilde çalışmaya başladı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…