Merhabalar. Sistemi yeni toparladım sayılır. Sistem şu şekilde;
CPU: İ7 3930K
MOTHERBOARD: Asus Rampage Extreme IV
RAM: 24 GB (8x3) Corsair 1600 Mhz CL10
GPU: Asus Rog Strix 1070 Ti
PSU: 850W (80 Plus sertifikası yok)
HDD: 1TB WD Green 7200 RPM
SSD: 240GB Sandisk
Bu sistemi kısa bir süre 8 GB RAM ile kullandım. Birkaç noktada darboğaza benzer takılmalar gözüme çarptı. Sonradan 24 GB RAM kullanmaya başladım. 2K olarak PUBG oynuyorum ve CPU değerleri %100 civarına yaklaşmasa da darboğaza benzeyen takılmalar yaşadım. İşlemci sıcaklığı PUBG oynarken sadece fazlasıyla artıyor 78-80 civarına geliyor maksimum. Acaba bundan mı diye düşündüm. Bu da sadece PUBG'de başıma geldi. Sizce sorun nedir? Soğutucu mu değiştirmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Oyunu SSD bölümüne kur. Termal macun ve temizlik yap. Arka plan uygulamalarına dikkat et. En güncel sürücüleri yükle. Daha iyi bir soğutucu alman sıcaklıkları düşürür. Macun olarak kaliteli bir ürün seçmelisin. Ayrıca Windows sürümün orijinal mi? Sistemin şişmiş olabilir.
Oyunu SSD bölümüne kur. Termal macun ve temizlik yap. Arka plan uygulamalarına dikkat et. En güncel sürücüleri yükle. Daha iyi bir soğutucu alman sıcaklıkları düşürür. Macun olarak kaliteli bir ürün seçmelisin. Ayrıca Windows sürümün orijinal mi? Sistemin şişmiş olabilir.
Teşekkür ederim hocam. Donanımsal ihtiyaçlar kısmını halledeyim ben o zaman. Windows da orjinal olarak kullanılsın artık. Bunları deneyeyim ben. Tekrar teşekkürler