I7 4.Nesil Laptop İşlemci Hız Sorunu

Sphellex

Centipat
Arkadaşlar merhaba, Lenovo laptop da Intel i7 4.nesil işlemci kullanıyorum. Oyunlarda normal FPS'ler alırken bir anda çok fazla drop yiyorum ama bu droplar saniyelik değil, genelde 1 dakika falan sürüyor ama hemen arkasından tekrar oluyor. Bunun sebebini sanırım öğrendim sonunda. 2.5 3.5 GHz ile çalışırken 20 30 saniyede bir hız 0.50 GHz'lere kadar düşüyor. Bunun sebebini ve nasıl çözeceğimi bilen var mıdır? Veya başka bir şeyden dolayı kaynaklanıyor olabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden.

5 sene lenovo y510p kullandım. Özellikleri 16 GB Ram, i7 4. Nesil 4700MQ, Gt755m sli...

Kendim aynı sorunu yaşadım. Ekran kartını sli olarak kullanamıyordum. İkisinin çözümünde anlatacağım.

İşlemci için : Oyunlarda laptobu pil ile kullanma. Şarja takılı pil ile kullandığında belli bir süre sonra pil ile bilgisayar arasındaki enerji akımı dengesizleşiyor ve 3 4 dakikalık fps düşüşü yaşıyorsun. Aynısını yıllarca yaşadım. Kanser olmuştum. Pili çıkardım, masaüstü yöntemiyle oynadım. Sorun çözüldü.

İkinci yöntem: Işlemci ya da ekran kartı driver hatası vb sık alıyorsan, msi afterburner indirip memory, clock hızlarını azar azar düşür. Taa ki stabil fps alana kadar. Bu söylediğim daha çok ekran kartı için ama işlemci içinde kullanabilirsin.

5 sene lenovo y510p kullandım. Özellikleri 16 GB Ram, i7 4. Nesil 4700MQ, Gt755m sli...

Kendim aynı sorunu yaşadım. Ekran kartını sli olarak kullanamıyordum. İkisinin çözümünde anlatacağım.

İşlemci için : Oyunlarda laptobu pil ile kullanma. Şarja takılı pil ile kullandığında belli bir süre sonra pil ile bilgisayar arasındaki enerji akımı dengesizleşiyor ve 3 4 dakikalık fps düşüşü yaşıyorsun. Aynısını yıllarca yaşadım. Kanser olmuştum. Pili çıkardım, masaüstü yöntemiyle oynadım. Sorun çözüldü.

İkinci yöntem: Işlemci ya da ekran kartı driver hatası vb sık alıyorsan, msi afterburner indirip memory, clock hızlarını azar azar düşür. Taa ki stabil fps alana kadar. Bu söylediğim daha çok ekran kartı için ama işlemci içinde kullanabilirsin.
Pil bilgisayarın içine gömülü acaba sizin de öyle miydi?

Hayır benimkinde çıkarabiliyordun. Kendi laptopunun özelliklerini araştır belki vidalarını sokup içinden çıkarırsan fişle oynarsın. YouTube yapan varmı bir bak.
pil kullanımını iptal ettim. Afterburner dan ayarlarada sadece Core clock ile Memory clock ile oynanabiliyor ama onlarla oynasam da 405 Mhz yazıp duruyor, değişmiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı