i7 4. nesil vs AMD Ryzen 5 2600

Başlıktaki gibidir.
Performans olarak kıyaslayın. Hangisi daha performanslı bakın karar verin. Sonuçta fiyat odaklı bakıyorsanız : fiyat olarak %50 az ama performans olarak %25 düşük ise o zaman İ7 4.nesil derim. Ama fiyat odaklı değilseniz o zaman direk ryzen 5 2600. Yani ihtiyacına göre alıcan.

Performans olarak ne kadar iyi olursa olsun artık ölmüş sokete sahip işlemci alınmaz.

Sistemini upgrade yapmak istediğinde AMD tarafı çok daha üstün. Ben de sistem alırken 2 seçeneğim vardı Pentium G serili İntel sistem ile daha az performans veren Ryzen 3 AMD sistem. Pentium alanlar sistemini yükseltmek istediklerinde hep bir yere kadar gidebiliyorlar. Ama ben istersem 3950X gibi harika bir işlemci kullanabilirim. ( Anakart left the chat. ) ya da RAM'i çok daha fazla yükseltebilirim. Yeni gelecek 4000 serisi işlemcileri rahatça kullanabilirim, daha iyi M.2 SSD takabilirim ( Galiba karşılaştırdığım sistemde M.2 yok. ) bir sürü şey yapabilirim.

Performans olarak ne kadar iyi olursa olsun artık ölmüş sokete sahip işlemci alınmaz.

Sistemini upgrade yapmak istediğinde AMD tarafı çok daha üstün. Ben de sistem alırken 2 seçeneğim vardı Pentium G serili İntel sistem ile daha az performans veren Ryzen 3 AMD sistem. Pentium alanlar sistemini yükseltmek istediklerinde hep bir yere kadar gidebiliyorlar. Ama ben istersem 3950X gibi harika bir işlemci kullanabilirim. ( Anakart left the chat. )
Kesinlikle çok önemli bir noktaya değinmiş arkadaş. "Yükseltilebilirlik".

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı