Performans olarak kıyaslayın. Hangisi daha performanslı bakın karar verin. Sonuçta fiyat odaklı bakıyorsanız : fiyat olarak %50 az ama performans olarak %25 düşük ise o zaman İ7 4.nesil derim. Ama fiyat odaklı değilseniz o zaman direk ryzen 5 2600. Yani ihtiyacına göre alıcan.
İntel'in 10.nesil (Hadi 9.nesil de olsun) haricinde pek bir özelliği yok diyebilirim. Şimdi "soru"ya gelecek olursak (böyle bir şeyi soru dahi kabul etmem) tabiki de Ryzen 5 2600
Performans olarak ne kadar iyi olursa olsun artık ölmüş sokete sahip işlemci alınmaz.
Sistemini upgrade yapmak istediğinde AMD tarafı çok daha üstün. Ben de sistem alırken 2 seçeneğim vardı Pentium G serili İntel sistem ile daha az performans veren Ryzen 3 AMD sistem. Pentium alanlar sistemini yükseltmek istediklerinde hep bir yere kadar gidebiliyorlar. Ama ben istersem 3950X gibi harika bir işlemci kullanabilirim. ( Anakart left the chat. ) ya da RAM'i çok daha fazla yükseltebilirim. Yeni gelecek 4000 serisi işlemcileri rahatça kullanabilirim, daha iyi M.2 SSD takabilirim ( Galiba karşılaştırdığım sistemde M.2 yok. ) bir sürü şey yapabilirim.
Performans olarak ne kadar iyi olursa olsun artık ölmüş sokete sahip işlemci alınmaz.
Sistemini upgrade yapmak istediğinde AMD tarafı çok daha üstün. Ben de sistem alırken 2 seçeneğim vardı Pentium G serili İntel sistem ile daha az performans veren Ryzen 3 AMD sistem. Pentium alanlar sistemini yükseltmek istediklerinde hep bir yere kadar gidebiliyorlar. Ama ben istersem 3950X gibi harika bir işlemci kullanabilirim. ( Anakart left the chat. )